То може само Новак

Ноле фантастико, Федерер је поново поражен, трећи пут ове сезоне. Снажно, прецизно, силовито. Новак је у финалу Индијен Велса и поново је други играч Света. Савладан је Роџер Федерер са 2:1. Ђоковић успео да се врати у меч после изједначења. Противник у финалу је Рафаел Надал, који је до финала дошао победом над Дел Потром од 2:0. Финале је на програму у недељу са почетком у 21.00 час.

Новак је користио опробани рецепт против Федерера, форсирајући противников форхенд. То му се исплатило, улио је додатну нервозу код противника, који је био све несигурнији, повећавао број грешака, једноставно промашивао. Федерер није издржао психолошки рат, константно је био у дефанзиви и играо је онолико колико му је Новак дозволио. Само је у другом сету Швајцарац личио на себе и њега је решио у своју корист. Ђоковић није поклекао и просто је одувао противника са терена у трећем сету. Меч је трајао 2 сата и шест минута.

Меч је сервисом отворио Федерер. На старту меча оба тенисера освајају своје сервисе без изгубљеног поена. У петом гему на сервис противника, Новак осваја брејк лопту, не користи је, другу користи. Швајцарац покушава да узврати пропушта две везане брејк лопте, Новак снажним сервисима успева да се одбрани и материјализује брејк, 4:2. Новак поново напада, Федерер уз доста потешкоћа успева да се одбрани и освоји свој сервис.

Федерер све више попушта на психолошком плану, Новак то користи, меље противника, и стиже до две сет лопте на сервис противника, користи прву - 6:3.

Други сет сервисом је почео наш тенисер. После неколико изједначења Новак осваја гем. Федерер преузима иницијативу, диктира темпо, Новак покушава да парира, неуспева. У наредном гему противник има две брејк шансе, користи другу, прави брејк и враћа се у меч. Новак је у кризи, неуспева да парира Швајцарцу, који материјализује брејк, 1:3.

Швајцарац рутински приводи сет крају, не дозвољава Новаку да се приближи. При резултату 5:3, на сервис Новака Федерер има две сет лопте, користи прву - 6:3.

На старту трећек сета Новак има 15:40 на сервис Федерера, не користи прву шансу, другу користи и наш тенисер стиже до раног брејка. Противник узвраћа истом меро, сада он има 15:40, наш тенисер се успешно брани и стиже до изједначења, потом и осваја гем, 2:0. Новак покушава да искористи пад у игри противника, ипак пропушта 0:30, Федерер осваја гем.

У наредном гему Швајцарац долази до предности од 0:40. Двострука сервис грешка Новака и изједначење, 2:2. Нови гем нови брејк шанса, овог пута за Ђоковића, двострука сервис грешка Федерера и наш тенисер поново има брејк предности.

Новак поново сервира, овог пута је сигуран и без изгубљеног поена успева да материјализује брејк. У наредном гему Ђоковић има три везане брејк лопте, две не користи, трећу користи за 5:2.

Новак сервира за меч, противник спашава прву меч лопту. Федерер потом осваја брејк лопту, Ноле не дозвољава изненађење, ново изједначење. Ђоковић осваја и другу меч лопту. Уследио је снажан сервис и победа Новака 6:2.

У првом полуфиналу Шпанац Рафаел Надал савладао је Аргентинца Хуана Мартина дел Потра са 2:0 (6:4, 6:4).

Турнир се игра за наградни фонд од три милиона и 645.000 долара.

Број коментара 142

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи