Новак може све

Сигурном игром Новак стигао до полуфинала. Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира Мастерс серије у Индијен Велсу. Савладан је Француз Ришар Гаске са 2:0. Форхенд Новака матирао Гаскеа. Наредни противник нашег тенисера је Швајцарац Роџер Федерер а меч играју као други полуфинални пар око 21 час у суботу.

Ђоковић је велики тенисер, и када није био његов дан, када му није све полазило за руком, он је релативно лако добио меч у два сета. Почетна нервоза код нашег тенисера резуртирала је вођством противника од 2:0. Наш тенисер заиграо како зна и освојио шест везаних гемова. У другом сету противник имао предност од 3:0, ипак, Новак се на време пробудио и решио меч у два сета 6:2, 6:4. Сусрет је трајао 1 сат и 35 минута.

Први је сервирао Гаске, Новак не успева да стигне до брејк лопте, и противник осваја гем. На свој сервис Новак везује неколико грешака и од 40:15, Гаске стиже до брејк лопте, користи је, 2:0. Потом је уследио гем који је преломио сет, а највероватније и меч.

Новак узвраћа, стиже до брејк шансе, не користи је. Уследиле су још две брејк прилике за нашег тенисера, међутим Гаске се брани. Још два изједначења после предности противника. Потом и четврта брејк шанса за Новака, користи је, 1:2. Овај гем трајао је чак 13 минута. У наредном гему Новак стиже до изједначења.

Рано вођство противника "разљутило" је нашег тенисера, па је наставио силовито, сада има две везане брејк лопте, користи другу и овога пута он има брејк предности. Ноле наставља да ломи противника, серијом фантастичник удараца осваја гем без изгубљеног поена - 4:2.

Нови гем, нове муке за противника. Гаске покушава да парира Новаку честим изласцима на мрежу. Ипак, наш тенисер не дозвољава Гаскеу да се врати, поново стиже до брејка 5:2. Противник је разоружан. Наш тенисер решава сет у своју корист - 6:2. Први сет је трајао 45 минута.

Гаске поново први сервира, Новак има две везане брејк шансе, пропушта их, противник успева се одбрани и освоји свој сервис. Пад у игри нашег тенисера. Противник користи нервозу нашег тенисера и успева да стигне до брејка предности. Гаске се враћа у меч, осваја свој сервис и има предност од 3:0.

Наш тенисер уз пробреме стиже до првог гема у сету. Новак је поново у игри, напада сервис противника, користи прву шансу и стиже до брејка. Потом Ђоковић осваја свој гем и враћа сет у егал - 3:3. Новак је у налету, има три везане брејк шансе, другу користи и сада он има брејк предности, потом материјализује брејк - 5:3. Гаске успева да освоји свој сервис.

Уследио је сервис Ђоковића за меч. Снажно и прецизно, без много калкулисања, Новак решава гем без изгубљеног поена за коначних 6:4 у другом сету.

Новак ће у полуфиналу играти са Швајцарцем Роџером Федерером, који је у четвртфиналу био боњи од земљака Станисласа Варвинке са 2:0 (6:3, 6:4).

Први полуфинални пар је Шпанац Рафаел Надал против Аргентинца Хуна Мартина дел Потра.

Број коментара 80

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи