Ана боља од Јелене

Две најбоље Српкиње Јелена Јанковић и Ана Ивановић вољом жреба поделиле су мегдан у осмини финала турнира у Индијен Велсу. У једанестом међусобном сусрету Ана Ивановић изашла је као победник савладавши Јелену са 6:4, 6:2.

То је био 10. међусобни меч две најбоље рангиране српске тенисерке и седма победа Ивановићеве.

Ивановићева, 21. на WТА листи је до победе над шестом тенисерком света и браниоцем титуле дошла за сат и 25 минута игре.

Ивановићевој је за освајање првог сета био потребан један брејк, који је направила у првом гему. Јанковићева је у том делу игре имала три брејк лопте, али није успела да их искористи, па је њена противница за 45 минута повела у мечу искористивши другу сет лопту.

Ана Ивановић је на почетку другог сета направила брејк и после тога повела са 2:0. Јанковићева је узвратила, одузела сервис противници у четвртом гему изједначила на 2:2. Када се чинило да ће други сет ући у занимљиву завршницу, Ивановићева је освојила четири гема узастопно и дошла до победе којом је прекинула низ од два узастопна пораза у међусобним дуелима. 

Ивановићева ће у четвртфиналу против победнице меча другог носиоца Белгијанке Ким Клејстерс и Италијанке Марион Бартоли, која је 15. носилац. Српска тенисерка и Клејстерсова су до сада играле три пута и сва три пута победила је друга тенисерка света. Бартолијева, 17. тенисерка света и Ивановићева до сада су играле шест пута, а четири победе остварила је српска тенисерка.

Број коментара 68

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи