Ноле преслишао Гулбиса

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала турнира мастерс серије у Индијен Велсу савладавши у шеснаестини финала Летонца Ернестса Гулбиса са 6:0, 6:1. Наредни Новаков противник биће бољи из дуела у којем се састају Виктор Троицки и Француз Микаел Лодра. Новак је од почетка сезоне остварио серију од 15 узастопних победа.

Ђоковић је наставио ниску блиставих игара ове сезоне супериорно победивши по четврти пут годину млађег Летонца у њиховом петом међусобном дуелу. Трећи тенисер света вечерас је био просто незаустављив, мотивисан и расположен за игру у високом ритму, тако да Гулбис није имао никаквих изгледа да евентуално направи изненађење.

Како се одвијала борба, више од убедљивог резултата показивао је развој ситуације на терену. Ђоковић је био толико бољи и надмоћнији, да је ривалу, који заузима 34. место на АТП листи, убио сваку вољу за озбиљнијим отпором.

У првом сету једноставно је "почистио" индиспонираног Летонца не препустивши му ни гем, да би у другом само на тренутак дозволио трачак наде Гулбису да би могао да се врати у меч. Та нада се појавила када је Летонац смањио предност Ђоковића на 3:1, али је Србин одмах брејком дошао до 4:1 и потом на свој сервис рутински окончао неравноправну борбу искористивши прву меч лопту после 54 минута игре.

Гулбис се пуно трудио настојећи да поремети ритам расположеног противника, али му ништа није полазило за руком. Деконцентрисан, нервозан и фрустриран, правио је повремено и почетничке грешке, тако да није имао ни идеје ни снаге за иоле озбиљнији отпор. Ђоковић је по правилу, кажњавао сваки његов кикс, повремено освајајући поене егзибиционим ударцима.

У борби за четвртфинале најбољи српски тенисер чека бољег из дуела у којем се касније вечерас састају Виктор Троицки и Француз Микаел Лодра.

Турнир у Индијен Велсу игра се за наградни фонд од 3,64 милиона долара.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи