Фантастични Ноле

Новак у четвртфиналу. Наш најбољи тенисер Новак Ђоковић победио је у трећем колу турнира у Синсинатију Аргентинца Давида Налбандијана са 2:0 по сетовима (6:1, 7:6 /9:7/). Меч је трајао 1 сат и 37 минута.

После велике борбе, нарочито у другом сету, Ђоковић је успео да савлада одличног Аргентинца. Иако први сет то није наговештавао, Налбландијан је намучио нашег тенисера у другом. Противник је пропустио своје шансе (чак пет сет лопти) да меч уведе у трећи сет. Новак то користи, фантастичним ударцима решава меч у своју корист.

Ђоковић је сервирао уводни гем у мечу. Уз мало проблема успева да освоји свој сервис. Потом напада сервис противника, користи неколико неизнуђених грешака противника и долази до брејка предности. Новак је све сигурнији, лако материјализује брејк - 3:0.

Ноле наставља да диктира темпо, противник је све нервознији, греши, и Новак стиже до новог брејка. Противник је кренуо на све или ништа. Мења стил игре, користи опуштеност нашег тенисера и враћа један брејк - 4:1, али то је било све што је Аргентинац успео да уради у првом сету. Налбандијан се идаље мучи на свој сервис, не успева да га задржи и Новак поново има два брејка предности.

Ђоковић севира за сет. Снажним и прецизним ударцима Новак осваја гем за коначних 6:1 у првом сет, који је трајао 30 минута.

Други сет донео је много већу борбу. Аргентинац је пронашао игру. Успевао је да задржи своје сервисе и нападне сервис Новака. Противник је имао чак и две сет лопте на Новаков сервис. Међутим, Ђоковић је показао зашто је у врху светског тениса, успео је да се одбрани и у тај-брејку освоји сет, иако је противник пропустио још три сет лопте. Сет је траја 1 сат и 7 минута.

Сет је сервисом почео Налбандијан, коначно има прилику да освоји свој сервис, после два изједначења користи предност и осваја гем. У наредном гему Новак прави неколико грешака, што противник користи и прави брејк, 0:2.

Ђоковић појачава, противник је на новим мукама, не успева да се одбрани и Ноле враћа брејк без изгубљеног поена. Противнику је лакше да направи брејк него да освоји свој сервис, користи Новакове грешке за 1:3 у другом сети. Нови гем, нови брејк, наш тенисер узвраћа и користи прву од две везане брејк лопте.

Ђоковић не дозвољава нова изненађења, осваја свој сервис без изгубљеног поена. Противник узвраћа истом мером. Наредни гем донео је нову брејк шансу, Новак успева да се одбрани и освоји сервис - 4:4. Аргентинац лако осваја свој сервис, а потом на сервис нашег тенисера осваја две сет лопте. Ђоковић успева да се одбрани и освоји сервис - 5:5 . Оба тенисера освајају своје сервисе и сет је ушао у тај-брејк.

Први је сервирао Налбандијан, тај брејк семафор:
Ђоковић - Налбандијан: 0:1, 1:1, 2:1, 3:3, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5, 4:6, 5:6, 6:6, 6:7, 7:7, 8:7, 9:7.

Уколико савлада Налбандијана Новак ће у четвртфиналу играти са победником меча у коме се састају пети носилац Швеђанин Робин Седерлинг и девети носилац Енди Родик из САД. 

Наградни фонд турнира у Синсинатију је 2,43 милиона долара.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи