Пораз Јелене на старту

Јелена завршила такмичење. Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић није успела да се пласира у даље такмичење. У другом колу турнира у Монтреалу Јелена је поражена од Ивете Бенесове из Чешке са 2:0 (7:6, 6:3). Јанковићева је била постављена за првог носиоца на турниру, док је Чехиња до главног жреба стигла из квалификација.

Чехиња је, неочекивано, мучила Јелену, више него што се очекивало, и на крају заслужено славила. Јанковићевој много тога није полазило за руком. Тражила је игру, на моменте је успевала да се врати у меч. Међутим, Чехиња је овог пута била бољи ривал и није дозволила  нашој тенисерки да наметне свој стил игре. Меч је трајао 1 сат и 37 минута.

Прва је сервирала Јелена. Обе тенисерке су одлично кренуле. Држале су своје сервисе, све до резултата 4:3 за нашу тенисерку.  Јелена прво стиже до 0:30, међутим, Ивета успева да преокрене - 40:30. Јелена ипак стиже до брејк лопте, коју успева да искористи.

Јелена је сервирала за сет. Међутим, Чехиња се непредаја, напада сервис наше тенисерке,  осваја две везане брејк лопте, другу је успела да искористи и врати брејк. У наредном гему Бенесова стиже до изједначења 5:5. Обе тенисерке потом освајају своје сервисе, тако да је сет ушао у тај-брејк.

Тај брејк семафор, Јелена је прва сервирала:
Јанковићева - Венесова: 0:1, 0:2, 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 3:4, 3:5, 3:6, 3:7 - крај 1:0 за Бенесову

Други сет сервисом је отворила Бенесова. Чехиња лако осваја свој сервис. Ивета потом напада сервос Јелене, 0:30. Јанковићева се брани, стиже до ђуса, противница је неумољива, осваја брајк шансу коју користи и прави брејк. Јелена покушава да узврати, стиже до брејк шансе, међутим, Чехиња успева да се одбра и материјалитује брејк - 3:0.

Наредни гем донео је нове брејк лопте. Јелена спашава две, стиже до предности и осваја свој сервис, први у другом сету. Наша тенисерка се непредаје, напада сервис противнице, има прилику на 0:30, Ивета преокреће. Након два изједначења Јелена некористи брејк лопту, осваја нову коју користи и враћа брејк. Јеца потом осваја гем са нулом - 3:3.

Бенесова недозвољава Јелени тотални преокрет, лагано осваја свој сервис. На сервис наше тенисерке стиже до три везане брејк лопте, користи трећу и поново има брејк предности.

Чехиња је сервирала за меч и освојила гем без изгубљеног поена, за коначних 6:3 у другом сету.

Број коментара 58

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи