Роџер иде даље

Новак није успео да савлада Федерера. После дивовске борбе у три сета Новак Ђоковић је морао да пружи руку и честита Федереру на пласману у финале. Да је било обрнуту неби било незаслужено. Први финалиста је Британац Енди Мареј. Он је био бољи од Шпанца Рафаела Надал са 2:0 (6:3, 6:4). Иначе, Мареј брани титулу на овом турниру.

У финалу овогодишњег турнира у Торонту играће "изазивачи", тј. трећи и четврти на АТП листи, пошто су у полуфиналима савладали првог и другог играча света.  

Швајцарац је кренуо силовити, решен да брзо сломи отпор нашег тенисера. У прва три гема Новак је освојио само један поен, тако да их Швајцарац експресно осваја. Новак покушава да пронађе игру, осваја гем са нулом, међутим, то је било све што је урадио у првом сету. Федерер поново прави серију од три везана гема за коначних 6:1 у првом сету, који је трајао само 23 минута.

Други сет сервисом је отворио Ноле. Међутим, Швајцарац наставља са одличном игром, прави брејк и успева да га материјализује. Видевши да је све изгубљено, Новак креће у одбрану части, осваја свој сервис, а потом враћа брек, да би потом по први пут у мечу прешао у вођство - 3:2.

Меч је тек почео, битка се распламсала, виђен је фантастичан тенис, право финале пре финала. Оба играча у наредним гемовима пропуштају по неколико брејк шанси. При резултату 3:3 на сервис нашег тенисера виђен је најдужи и уједно најлепши гем на мечу. За скоро 15 минута игре виђена су осам изједначења. На крају Ђоковић излази као победник.

То му је улило додатну снагу, у наредном гему ствара две везане брејк шансе, користи прву и води са 5:3. Наш тенисер је све бољи, док је Швајцарац све нервознији, што је Ноле искористи и направио комплетан преокрет и освојио други сет са 6:3.

После велике борбе, пуне преокрета, меч је ушао у трећи сет. Први је сервирао Швајцарац. Оба тенисера освајају своје сервисе. При резултату 2:1 за Роџера, Новак допушта противнику да са нулом освоји његов сервис и стигне до, наизглед недостижних 3:1. Федерер потом успева да материјализује брејк.

Битка на терену се наставља. Оба тенисера изгарају за сваку лоптицу, публика ужива. Новак црпи последње атоме снаге, креће силовито, диктира темпо и успева да освоји наредна три гема и изједначи на 4:4.

Наредни гем, испоставило се, био је кључни на мечу. Новак је пропустио велику прилику да обори противника на колена. Брзо стиже до 0:30, а потом и до две везане брејк лопте, које одлазе у неповрат. Ствара и трећу, ипак, Швајцарац успева да се одбрани и освоји гем.

Ноле размишља о пропуштеном, Федерер то користи и стиже до 0:30. Ноле успева да преокрене 40:30. Када се чинило да је тај-брејк неизбежан, Роџер успева да стигне до меч лопте, користије ѕа коначних 6:4 у трећем сету.

Број коментара 78

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи