Ђоковић победио Шардија

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић победио је у четвртфиналу турнира у Торонту, Француза Жеремија Шардија 2:0 (6:2, 6:3). У полуфиналу Ђоковић ће играти први пут ове сезоне против Швајцарца Роџера Федерера. Меч се игра у ноћи између суботе и недеље.

Новак је нагласио да ће морати да укроти најмоћније оружије Француза, одличан први сервис и напад на бекхенд страну. Први сет је само у прва четири гема био неизвестан. Од петог, Ђоковић стиче брејк предности који му је био сасвим довољан да надигра до краја првог сета Шардија. Београђанину је за пола сата припао први сет резултатом 6:2, уз сјајан проценат убаченог првог сервиса.

У другом сету, најбољи тенисер Србије је играо сигурно са основне линије. Ударци, поготову форхенди, били су снажни и продужени, уз повремено "скраћивање" лоптица, Новак је брзо увећавао предност. Иако је имао на паузама проблема са боловима у левом рамену, Ђоковић је ипак очувао прибраност и одличан први сервис. Други сет наш тенисер добио је 6:3 и укупно је тријумфовао 2:0 у сетовима.

Уколико очува добар први сервис и истрајност, Новак Ђоковић се може упустити одлучно у полуфиналну борбу. Противник у надметању за финале биће му велики противник, Швајцарац Роџер Федерер, играч жељан успеха, после пола године резултатског поста. Друго полуфинале одиграће Рафаел Надал и Енди Мари.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи