Новак снажно до победе

Ноле јачи од бола. Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић успео је да се пласира у осмину финала турнира Мастерс серије у Торонту, савладавши Француза Жилијена Бенетоа са 2:0 (7:5, 7:5). Наредни противник је Виктор Ханеску из Румуније.

Новак је лоше кренуо. Уз две дупле сервис грешке поклања противнику уводни гем меча. Ђоковић се буди, напада сервис противника стиже до две брејк лопте, прву некористи. Другу непропушта и враћа брејк.

Поново долази до опуштања нашег тенисера, противник осваја нове две брејк лопте, користи прву - нови брејк. У наредном гему иста слика, овог пута Ноле има брејк шансу, не користи је, нова брејк шанса, изједначење. Неуспели дроп шот Ђоковића, противник стиже до предности и успева да материјализује брејк - 3:1.

Видевши да нема места опуштању наш тенисер снажним сервисима осваја свој сервис без изгубљеног поена. Новак поново напада сервис противника, користи прву од две везане брејк лопте за ново изједначење 3:3.

Нови напад Бенета на сервис Ђоковића, води са 0:30, па 15:40, међутим, Ноле недозвољава ново изненађење, успева да преокрене резултат и освоји гем. Уследио је мирнији период меча где су оба тенисера лако освајала своје сервисе.

Уследио је сервис противника за останак у сету при резултату 6:5. Новак је напао, снажним и прецизним ударцима успева да поремети Француза и освоји брејк - сет лопту, сјајан дроп-шот и брејк за коначних 7:5 у првом сету. Први сет је трајао сат времена.

Други сет сервисом је почео наш тенисер. Међутим, поновио се старт првог сета, Француз користи прву од две шансе и прави брејк. Ђоковић покушава да се врати осваја брејк лопту, некористи је, а противник успева да материјализује брејк - 2:0. Бенето наставља у истом стилу, поново притиска нашег тенисера, осваја брејк шансу, ипак Ноле успева да се одбрани и освоји свој сервис.

Ђоковић напада, силовитим ударцима ломи противника и прави брек без изгубљеног поена - изједначење. Међутим, Бенето поново користи грешке Ђоковића и прави нови брејк 2:3.

Нови проблеми за Новака, због отежаног дисања затражио је помоћ лекара. Висока температура додатно му је отежала дисање. Ипак, стиснуо је зубе и одлучио да настави меч, након краткотрајног саветовања са доктором.

Нови гем, нова брејк шанса, овог пута за нашег тенисера, изједначење, поново брејк лопта, ново изједначење, и Француз успева да осваји свој сервис. Снажним сервисима, без сувишног замарања, Новак решава гем. Уследила је пауза и нова помоћ лекара нашем тенисеру.

Новак се непредаје, поново напада сервис противника и нове две везане брејк шансе, уследила су два АС ударца противника - изједначење, затим још два изједначења након предности Француза, а потом Бенето успева да освоји гем. - 3:5. Новак без изгубљеног поена осваја свој сервис. Ђоковић улаже крајње напоре, напада, има нове две брејк лопте. Овог пута користи прву и коначно успева да врати брејк - 5:5.

Потивник узвраћа, и сада он има брејк лопту, фантастична бекенд паралела нашег тенисера за изједначење, а потом и АС за предност, уследио је још један снажан сервис и Новак осваја гем за прво вођство у другом сету - 6:5.

Новак покушава да реши меч пре тај-брејка. Снага је на измаку, ипак напада, 0:30, снажни сервиси Бенетоа - 30:30, уследило је ново изједначење -40:40, а затим Ноле стиже до прве меч лопте. Одличним другим сервисом Фанцуз успева да се спаси, а потом АС ударцем стиже до предности, ново изједначење и друга меч лопта за нашег тенисера. Нови АС Француза, а потом и трећа меч лопта за Новака. Изједначење, грешка Француза на мрежи и четврта меч лопта, али АС Бенета. Дупла сервис грешка противника - меч лопта број пет. - фантастично изграђен поен, снажан смеч на крају и победа Ђоковића. Резултат у другом сету био је 7:5.

Противник нашег тенисера у осмини финала је Румун Виктор Ханеску.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи