Јелена јача од Каје

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић, пласирала се у 3. коло Ролан Гароса, победивши Естонку Кају Канепи са 2:1 (6:2, 3:6, 6:4). Испоставило се да је Естонка, иако 118. на WТА листи, одлична тенисерка. Канепијева је била на прагу изненађења, мада крајњи резултат то не показује.

Четвртој тенисерки света било је потребно два часа и четири минута игре док није срушила отпор снажне Естонке, која заузима 118. место на светској ранг листи. Обе су играле са осцилацијама, иако то није наговештавао почетак сусрета пошто је Јелена сигурно и убедљиво добила први сет.

Канепи је у наставку преузела иницијативу успешно контролишући ситуацију на терену. Није грешила приликом сервиса и до завршнице сета резултат је био изједначен, а потом је Естонка брејком стекла одлучујућу предност и заслижено поравнала на 1:1.

У трећем сету меч је прекинут и тенисерке су морале у свлачионицу због изненадног пљуска при резултату 1:1. После паузе Српкиња је дуго тражила начин да коначно "сломи" расположену противницу и у томе је успела у шестом гему, када је брејком повела са 4:2.

Премда је Канепи брзо изједначила, Јанковић је у завршници деловала сигурно, па је снажним ударцима освајала одлучујуће поене за заслужену победу којом је изједначила резултат у међусобним окршајима са Естонком на 1:1.

"Услови за игру су били баш тешки, јер сам овде дошла у девет ујутро. Није лако стално чекати у свлачионици. Први сет сам одиграла прилично добро, иако је игра била спорија него у првом колу. У другом делу сам се повукла, а потом је уследила нова пауза због кише. На крају сам била агресивнија, што ми је и донело победу", рекла је Јанковићева.

"Имам довољно самопоуздања, играм прилично добро на шљаци. То је подлога на којој сам забележила победе против неколико најбољих играчица на свету", навела је Јанковићева.

Противница Јанковићеве у трећем колу биће Украјинка Алона Бондаренко.

Јанковићева је до сада десет пута играла са Бондаренко, која је 31. на WТА листи и остварила је девет победа. Последњи пут играле су ове године на Аустралијан опену, када је Украјинка славила са 6:2, 6:3.

"Надам се да ћу из меча у меч играти све боље и навикавати се на услове у Паризу. Сваки дан доноси нешто ново, другачије. Морате увек да будете спремни, да останете концентрисани", закључила је Јанковићева.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи