Виктор јачи од Бола

Виктор Троицки пласирао се у треће коло Ролан Гароса пошто је победио Карстена Бола са 3:0, по сетовима 6:4, 6:3, 6:3. Наредни противник је Михаил Јужни из Русије.

Дуел српског и аустралијског тенисера трајао је сат и 45 минута, а Троицки је искористио пет од укупно 16 брејк-лопти.

Пласман у треће коло Троицком је највећи успех на Ролан Гаросу у досадашњој каријери.

У стратном сету одмах је задао "брејк ударац" Болу за 2:1, да би Аустралијанац у десетом гему извршио јачи протисак дошавши до две брејк лопте. Троицки, међутим, није дозволио никаква изненађења и успео је да искористи трећу сет лопту.

Српски играч је у другом делу игре поново у трећем гему одузео сервис Болу, а потом и у деветом гему дошао до новог брејка и предности од 2:0 у сетовима.

У трећем сету Троицки је нанизао три гема, што је Бол успео да "пресече" и смањи на 3:2, али је то био његов максимум.

Троицки је поново поставио ствари на своје место, узвратио још једним брејком (4:2), повео на свој сервис (5:2), потом допустио Болу да освоји још један гем на свој сервис, да би на крају искористио прву од две меч лопте.

Троицки ће у борби за осмину финала на другом годишњем гренд слем турниру играти са  41. играчем света Русом Михаилом Јужним који је у другом колу био бољи од 81. са АТП листе Словака Лукаша Лацка резултатом 3:1 (6:7, 6:3, 6:3, 6:2).

Са руским представником наш тенисер до сада има нерешен скор - 1:1.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи