Федерер: Нисам био спреман, Дел Потро је заслужио победу

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да није био потпуно спреман током дуела са Аргентинцем Хуаном Мартином Дел Потром у четвртфиналу Отвореног првентва САД у Њујорку.

Федерер, који је на турниру био трећи носилац, изгубио је од Дел Потра са 5:7, 6:3, 7:6, 6:4.

Швајцарац је пре почетка последњег гренд слем турнира у сезони имао проблема са леђима и није 100 одсто спреман ушао у такмичење.

"То је био један од оних мечева у којима ћу изгубити ако налетим на заиста доброг тенисера. Нисам био негативан, али нисам био потпуно спреман. Зависио сам од противника и не волим тај осећај. То ми се дешавало током турнира, тај осећај сам имао када сам улазио у сваки меч", рекао је 36-годишњи Федерер.

Швајцарац је ове године остварио добре резултате – освојио је Аустралијан опен, Вимблдон и прекинуо низ од пет година без гренд слем трофеја.

"Тако се нисам осећао на Вимблдону ни у Аустралији и због тога сам заслужено испао са овог турнира. Нисам био довољно добар у свом уму, у телу, али ни у својој игри", навео је он.

Федерер није играо на Ролан Гаросу, а у Њујорк је дошао непоражен на гренд слем турнирима ове године, са само три пораза укупно.

Повреда леђа коју је задобио на турниру у Монтреалу пореметила је припреме за Ју-Ес опен, а да има проблема могло се видети и у прва два меча у Њујорку, које је добио после пет сетова.

Федерер је рекао да ће се опоравити од пораза и да ће у наредних неколико дана покушати да схвати и превазиђе све што се догодило.

"Дел Потро је добро сервирао и добијао је важне поене када је требао. То је много боље радио од мене и због тога је заслужио победу. Није ми место у полуфиналу, а искрено, он ће имати веће шансе да победи Рафу", оценио је он.

Дел Потро ће у полуфиналу играти против Шпанца Рафаела Надала, а у друом полуфиналу играју Шпанац Пабло Карењо Буста и Кевин Андерсон из Јужне Африке.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи