Дел Потро бољи од Федерера за полуфинале Ју-Ес опена!

Аргентински тенисер Хуан Мартин дел Потро пласирао се у полуфинале Отвореног првенства САД, пошто је рано јутрос победио Швајцарца Роџера Федерера са 7:5, 3:6, 7:6(8), 6:4.

Дел Потро је окончао Федерерову серију од 18 узастопних победа на гренд слем турнирима после два сата и педесет четири минута борбе на стадиону "Артур Еш".

Он је тако спречио и први дуел Швајцарца и Рафаела Надала на Ју-Ес опену, па ће последњи гренд слем турнир у сезони и даље остати једини на којем се велики ривали нису састали.

Уместо тога, шампион Ју-Ес опена из 2009. године ће на мегдан шпанском тенисеру, двоструком освајачу турнира у Њујорку. Надал је у четвртфиналу лако победио Руса Андреја Рубљова у три сета.

Када је реч о самом мечу, у првом сету није било брејкова све до 11. гема, када је Дел Потро искористио прву брејк лопту и потом повео са 1:0.

Други део игре припао је Федереру, који је направио брејк за 3:1 и без већих проблема одржао ту предност до краја.

Већа борба водила се у трећем сету. Дел Потро је повео са 3:0, Федерер је потом успео да изједначи на 4:4 и одведе сет у тај-брејк. Швајцарац је имао предност на почетку тај-брејка, али је Дел Потро казнио Федерерове пропусте и добио тај део игре са 10:8.

У четвртом сету се водила изједначена борба све до петог сета, када је Дел Потро направио одлучујући брејк и сјајним сервисима до краја меча није дозволио Федереру да се врати у игру.

Дел Потро је овом победом уписао шести тријумф против Федерера у 22 међусобна сусрета.

"Све сам добро урадио. Мислим да смо одиграли сјајан меч и да сам на крају заслужио да победим", рекао је Дел Потро после меча.

И Федерер се сложио да је Дел Потро заслужио победу и истакао да уопште није размишљао о евентуалном полуфиналу против Надала.

"Ја нисам размишљао о полуфиналу, ви сте. Превише сам се мучио и борио током турнира да бих размишљао тако далеко. Бољи играч је победио", рекао је Федерер.

У другом полуфиналу Отвореног првенства САД састаће се Јужноафриканац Кевин Андерсон и Шпанац Пабло Карењо Буста.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи