Читај ми!

Квери и Квитова у четвртфиналу Ју Ес опена

Амерички тенисер Сем Квери пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства САД у Њујорку, пошто је победио 27. играча света Немца Мишу Зверева после три сета, 6:2, 6:2, 6:1. У четвртфинале женске конкуренције пласирала се и Петра Квитова пошто је победила трећу тенисерку света Шпањолку Гарбиње Мугурусу са 7:6, 6:3.

Сем Квери, 17. играч света, шест пута је одузео сервис Звереву, који није имао ниједну брејк лопту. Американац је имао 55 винера и направио је само осам неизнуђених грешака. Имао је и 18 ас удараца, а победио је за 77 минута.

Квери је тако постао први Американац од 2011. године који се пласирао међу осам најбољих на Ју Ес опену. Тада су то учинили Енди Родик и Џон Изнер.

Он је победио у 16 од последњих 19 мечева.

Квери ће у четвртфиналу играти против Кевина Андерсона из Јужне Африке и ако победи постаће први амерички тенисер који се пласирао у полуфинале Ју Ес опена, још од Ендија Родика 2006. године.

Родик је последњи амерички тенисер који је освојио гренд слем титулу, када је 2003. године тријумфовао у Њујорку.

Чешка тенисерка Петра Квитова пласирала се у четвртфинале пошто је победила трећу тенисерку света Шпањолку Гарбиње Мугурусу са 7:6, 6:3.

Квитова, 14. тенисерка света, победила је за сат и 50 минута. Она се пласирала у четвртфинале Ју Ес опена други пут у 10 учешћа.

Она је пре мање од девет месеци нападнута ножем у својој кући, када јој је тешко повређена лева рука, а такмичењима се вратила у мају на Ролан Гаросу.

"Дошла сам без икаквих очекивања. Уживам више него пре", рекла је 13. носилац Квитова.

Квитова ће у четвртфиналу играти против Американке Венус Вилијамс, која је победила Шпањолку Карлу Суарес Наваро са 6:3, 3:6, 6:1. Вилијамс је у 37. години најстарија тенисерка на турниру, који је освајала 2000. и 2001. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи