Федерер: Ђоковић ће поново освајати гренд слем титуле

Швајцарски тенисер Роџер Федерер, рекордер са 18 гренд слем титула, верује да ће се Новак Ђоковић вратити у стару форму и на прави начин реаговати после пада на четврто место АТП листе. Ђоковић је поразом од Доминика Тима у четвртфиналу овогодишњег Ролан Гароса, на којем је бранио титулу, пао за два места и први пут од 2009. године није међу три најбоља тенисера на листи.

"Поредећи Новакову прошлу годину у тренутку када је имао сва четири гренд слема у својим рукама са овом годином, онда може да се каже да је у релативно тешкој ситуацији. Ипак, и даље је међу четири најбоља, у трци за титулама, и лако међу најбољих 10. Нема сумње да је пружао слабе партије за играча његових квалитета", рекао је Федерер, а преноси Јаху спорт.

Федерер верује да се Ђоковић неће зауставити на бројци од 12 гренд слем титула и да ће поново бити озбиљан ривал у борби за прву позицију на АТП листи.

"Не мислим да је у превише лошој ситуацији, зависи из којег угла се гледа та ситуација. Јасно је да је имао сјајну прошлу прву половину сезоне, али је неочекивано посустао после Ролан Гароса. Међутим, превише је добар играч да остане овакав. Сигуран сам да ће освајати гренд слем титуле у будућности и да ће се борити за прво место. Очекујем снажног Ђоковића", закључио је Федерер.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи