Изненађење у Паризу, Јелена Остапенко освојила Ролан Гарос

Летонка Јелена Остапенко освојила је трофеј на Отвореном првенству Француске, пошто је у финалу савладала Румунку Симону Халеп са 2:1 (4:6, 6:4, 6:3). Остапенко је 47. тенисерка света и ово јој је први освојени турнир у каријери.

Јелена Остапенко изненађујућа је победница Ролан Гароса у конкуренцији дама. Летонка је после три сета (4:6, 6:4, 6:3) савладала Румунку Симону Халеп и освојила свој први трофеј у каријери.

Меч је трајао два сата.

Остапенко је 47. играчица света, док је Халепова евентуалном победом могла да преузме прво место на ВТА листи, али је после доброг почетка препустила Летонки иницијативу и на крају изгубила меч.

Први сет данашњег финала на стадиону "Филип Шатрије" обележили су брејкови, било их је укупно пет, а Симона Халеп је направила један више.

Велика борба водила се и у другом сету, готово у сваком гему тенисерке су имале брејк лопте. Халепова је повела са 3:0 и пропустила велику шансу да поведе са 4:0, а Остапенко је након тога успела да преокрене резултат и изједначи на 1:1.

Халепова је и на почетку трећег сета повела, са 3:1, али је Остапанкова преокренула на 5:3 уз два брејка. Она је у наредном гему направила још један брејк и после два сата игре могла је да почне да слави своју прву велику титулу у каријери.

Истовремено, Остапенко је постала прва тенисерка неносилац која је освојила гренд слем у опен ери.

"Не могу да верујем да сам шампион Ролан Гароса са 20 година. Ово је мој сан, много сам срећна. Симона је сјајна играчица, али покушала сам да будем агресивна и све се преокренуло. Борила сам се за сваки поен и драго ми је што сам победила. Мислим да ћу тек за неколико дана или недеља схватити шта се догодило", рекла је Остапенко.

"Знала сам да у финалу играм против сјајне тенисерке и када сам губила са 4:6, 0:3 помислила сам да треба да уживам у мечу и да покушам да се борим до последњег поена. Играла сам агресивно и меч се преокренуо у моју корист. Мислим да је Симона била мало нервозна пошто је била под великим притиском и то ми је помогло. Такође, мислм и да сам у одлучујућим тренуцима играла добро, у неколико важних гемова и меч се преокренуо. Заиста сам срећна, али морам још да напредујем, да напорно радим како бих се попела на ВТА листи и можда да освојим још неку титулу. Волела бих да освојим све гренд слем титуле, то је мој циљ. Али, морам још много да радим", додала је она. 

Остапенко је додала да јој је идол освајачица 23 гренд слем титуле Серена Вилијамс.

"Увек сам уживала гледајући је. Она је велики шампион. Играмо сличним стилом, она је мој идол", навела је Остапенко.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи