Остапенко прва финалисткиња Ролан Гароса

Летонска тенисерка Јелена Остапенко пласирала се у финале Отвореног првенства Француске, пошто је у полуфиналу победила Тимеу Бачински из Швајцарске са 7:6, 3:6, 6:3.

Остапенко, која прославља свој 20. рођендан, најмлађа је тенисерка која је стигла до финала Ролан Гароса још од Ане Ивановић 2007. године.

"Стварно сам срећна. Волим да играм овде, волим вас, ви сте невероватни. Хвала вам што сте дошли да ме подржите. Задовољна сам начином на који сам прославила рођендан", рекла је Остапенко у изјави после меча док јој је публика отпевала рођенданску песму. 

Она је уједно постала и прва Летонка која је стигла до финала неког гренд слем турнира у појединачној конкуренцији.

Остапенко ће се у свом првом гренд слем финалу за свој први трофеј у каријери борити против Симонe Халеп која је савладала Каролину Плишкову.

Летонка је од почетка меча заиграла агресивно и то јој се и те како исплатило. Она је у првом сету имала 21 директан поен и 16 неизнуђених грешака. Остапенко је први сет добила у тај-брејку са 7:4.

Бачински је у другом сету узвратила, освојила је четири узастопна гема и добила тај део игре са 6:3. Помогла јој је и Остапенко која је у одлучујућем поену направила дуплу сервис грешку.

У одлучујућем, трећем сету Остапенко је направила брејк више од противнице и 50. винером је успела да заврши меч и пласира се у своје прво велико финале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи