Ђоковић: Идем у Лондон, ако живимо у страху – то није живот

Новак Ђоковић је после победе над Шпанцем Албертом Рамосом-Виноласом и пласмана у четвртфинале рекао да га радује игра из другог и трећег сета, као и да се нада победи против Аустријанца Доминика Тима. Најбољи српски тенисер је потврдио да ће ићи у Лондон, упркос нападу у британској престоници. Нисам размишљао да ли треба да идем у Лондон или не, ако живимо у страху, то није живот, рекао је Ђоковић.

"Почетак није био сјајан. У првих неколико гемова је било доста неизнуђених грешака. Вињолас је био чврст са основне линије, изашао је с јасним планом и визијом шта треба да уради. Видели сте да је први сет, који сам добио са 7:5 у тај-брејку, трајао преко сат времена. Било је јако тесно и мислим да је то превагнуло цело тежиште меча на моју страну", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

"Након тако дугог првог сета, имате полет који сам ја осетио, што се видело и у наставку. Дефинитивно су други и трећи сет били најсветлија тачка овог меча. Протекли су онако како сам замислио, како сам пожелео. То је охрабрујуће, али увек може боље. Увек сам сам себи највећи критичар", додао је он.

Ђоковић се раније данас пласирао у четвртфинале Ролан Гароса, пошто је у четвртом колу победио Шпанца Алберта Рамоса-Вињоласа у три сета, 7:6, 6:1 и 6:3.

Он ће се у четвртфиналу у уторак састати са Аустријанцем Домиником Тимом.

"Трудићу се да до тог меча порадим на неким стварима, како бих Тиму наметнуо свој ритам игре. Сигуран сам да ће бити изузетно мотивисан, да ће ући агресивно како би успео да забележи прву победу против мене у битном мечу на великом турниру. Очекиваћу његову најбољу игру", рекао је Ђоковић.

Други тенисер света води са 5:0 у међусобним дуелима, а недавно је у полуфиналу мастерс турнира у Риму победио Тима са 6:1 и 6:0.

"Свестан сам да ће ми све те победе, а поготово ова најсвежија из Рима, послужити као психолошка предност коју ћу покушати да искористим. Познајем јако добру његову игру, поготово на шљаци која је његова омиљена подлога. Не знам шта му не одговара у мојој игри, али надам се да му ништа неће одговарати ни за два дана, да ће једноставно остати тако", рекао је Ђоковић.

Он је рекао да Аустријанцу не сме да дозволи да има време за ударце, јер је тако он најопаснији, као и да ће највише бити фокусиран на своју игру, како би се на најбољи начин припремио.

"Када пронађем игру као данас из другог и трећег сета у пар наврата, свестан сам да онда могу да изазовем било кога и да га победим, што сам више пута доказао. На томе радим, тражим врхунац", рекао је Ђоковић.

Новинаре је занимало да ли ће Ђоковић променити свој план пута за Лондон где је синоћ извршен терористички напад у ком је убијено седам, а рањено 48 особа.

"Био сам узнемиран када сам јутрос чуо за напад, а као и сви био сам забринут. То је један од највећих градова на свету, посебно у Европи, један од битнијих градова, а место на ком се догодило је веома популарно. Треба да се замислимо мало. Али нисам размишљао да ли треба да идем у Лондон или не. То може да се догоди свуда. Ако живимо у страху, то није живот. Мислим да привлачимо оно с чим зрачимо. Ако ти је суђено да будеш на одређеном месту у погрешно време. Боже опрости, али то може сваком да се догоди", рекао је Ђоковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи