Читај ми!

Делпо намучио Марија, победе Чилића и Вердаска

Британац Енди Мари успео је да савлада Аргентинца Хуана Мартина дел Потра са 3:0 (7:6, 7:5, 6:0) и пласирао се у осмину финала Ролан Гароса. Марин Чилић је лако сломио отпор Шпанца Фелисијана Лопеза – 6:1, 6:1, 6:3. Фернандо Вердаско је био бољи од Уругвајца Пабла Куеваса – 6:2, 6:1, 6:3. Вавринка преко Фоњинија до осмине финала.

Енди Мари и Дел Потро водили су праву битку у прва два сета. Велика борба, лепи потези, брејкови и враћени брејкови, ипак у одлучујућим моментима Британац је имао више снаге. Потом је уследио трећи сет у коме је Мари издоминирао и освојио га максималним резултатом.

После велике борбе и размењених брејкова први сет је решен у тај-брејку. У овом периоду се, такође, водила велика борба. На крају Мари осваја први сет са 10:8 у тај-брејку.

Слична слика и у другом сету. Поново су тенисери разменили по један брејк и када се очекивало да и овај сет уђе у тај-брејк. Мари је поново одузео сервис Дел Потру и добио други сет са 7:5.

У трећем сету апсолутна доминација Марија. Редом је освајао гемове и решио сет и меч у своју корист, 6:0 у трећем сету.

Хрватски тенисер Марин Чилић пласирао се у осмину финала пошто је победио Шпанца Фелисијана Лопеса са 6:1, 6:1, 6:3. Седми носилац Чилић ће играти у осмини финала против победника дуела Британца Кајла Едмунда и Кевина Андерсона из Јужне Америке.

Шпанац Фернандо Вердаска био је убедљив против Уругвајца Пабла Куеваса 3:0 по сетовима 6:2, 6:1, 6:3. Вердаску је било потребно један сат и 35 минута да сломи отпор противника.

Швајцарски тенисер Стен Вавринка пласирао се у осмину финала пошто је победио Италијана Фабија Фоњинија после три сета, 7:6, 6:0, 6:2. Трећи носилац победио је за нешто мање од два сата.

Тенисери су у првом сету направили по два брејка, па је сет решен у тај-брејку који је Швајцарац добио са 7:2. У наредна два сета Вавринка је пет пута одузео сервис противнику и без већих проблема се пласирао у осмину финала.

"Први сет је био заиста тежак, а после тога сам добро ушао у меч. После тога сам почео да играм брже", рекао је Вавринка, који је 2015. године освојио Ролан Гарос.

Вавринка ће у осмини финала играти против победика дуела француских тенисера Гаела Монфиса и Ришара Гаскеа. Тај меч је прекинут због кише.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи