Читај ми!

Победе Венус Вилијамс, Кузњецове и Стосур

Америчка тенисерка Венус Вилијамс пласирала се у осмину финала Ролан Гароса у Паризу пошто је победила Белгијанку Елиз Мертенс после два сета, 6:3, 6:1. У наредно коло пласирале су се Рускиња Светлана Кузњецова која је савладала Кинескињу Шуај Џенг са 7:6, 4:6, 7:5, Францускиња Кристина Младеновић која је победила Американку Шелби Роџерс са 7:5, 4:6, 8:6 и Аустралијанка Саманта Стосур која је елиминисала Американку Бетани Матек Сендс са 6:2, 6:2.

Венус Вилијамс је 15 година млађу противницу победила за нешто више од сат времена. Американка је шест пута одузела сервис 21-годишњој Белгијанки, која је направила два брејка.

Вилијамс је освојила седам гренд слем титула, а у финалу Ролан Гароса играла је 2002. године. Мертенс у Паризу игра свој други гренд слем.

"Данас ми је много помогло искуство", рекла је Вилијамс, која 20. пут учествује на Ролан Гаросу.

"Неће бити још 20. За 20 година ћу гледати са трибина", додала је она.

Вилијамс ће играти против Швајцаркиње Тимее Бачински, која је са 6:2, 6:2 победила Унс Жабер из Тунис.

Рускиња Светлана Кузњецова пласирала се у осмину финала пошто је после три сата и 12 минута победила Кинескињу Шуај Џенг са 7:6, 4:6, 7:5. Победница Ролан Гароса из 2009. године ће у осмини финала играти против победнице дуела Данкиње Каролине Вознијацки и Американке Кетрин Белис.

Тај меч је прекинут због мрака. Вознијацки је добила први сет са 6:2, а Белис је у другом водила са 5:2 и требало је да сервира.

Францускиња Кристина Младеновић пласирала се у осмину финала пошто је победила Американку Шелби Роџерс са 7:5, 4:6, 8:6.

Домаћа тенисерка, која је у трећем сету губила са 3:5, ће у осмини финала играти против браниоца титуле Шпањолке Гарбиње Мугурусе, која је са 7:5, 6:2 победила Казахстанку Јулију Путинцеву.

Аустралијанка Саманта Стосур пласирала се у осмину финала пошто је победила Американку Бетани Матек Сендс са 6:2, 6:2. Она ће играти против Летонке Јелене Остапенко, која је победила Украјинку Лесију Цуренко са 6:1, 6:4.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи