Читај ми!

Новак на старту са Вердаском

Вољом жреба, Новак Ђоковић одбрану титуле на Аустралиjан опену почиње мечом са Шпанцем Фернандом Вердаском. Њих двојица су већ одмеравали снаге на терену у овој години, управо прошле недеље, када је Србин славио победу после велике борбе и преокрета у три сета.

Може се рећи да жреб и није баш био наклоњен шестоструком победнику Отвореног првенства Аустралије, јер одбрану титуле почиње са неугодним противником, са којим је до сада 15 пута одмеравао снаге.

Новак, који је други носилац на турниру, води са 10 према 5 у победама. Вердаско је последњи пут славио 2010. године, али је на последњем дуелу пре недељу дана намучио нашег аса, који је до победе дошао после драматичног преокрета у полуфиналу и наставио пут до освајања титуле у Дохи.

По вољи жреба, у наставку турнира победника овог меча у другој рунди чека дуел са бољим из меча Дениса Истомина из Узбекистана и квалификанта, а у трећој рунди би за ривала могао да има Пабла Карења Бусту из Шпаније, а у четвртом или Француза Ришара Гаскеа или Григора Димитрова из Бугарске.

У тој половини жреба су још и трећи играч света, Канађанин Милош Раонић, односно Шпанац Рафаел Надал.

Други српски носилац Виктор Троицки ће играти у првом колу са репрезентативцем Босне и Херцеговине Дамиром Џумхуром, тренутно 70. играчем света. Њега у евентуалном трећем колу може да сачека четврти носилац Стан Ваврника. Душан Лајовић ће играти против Француза Стефана Робера.

Први носилац турнира Енди Мари почиње такмичење против Иље Марченка, а у евентуалном другом колу га чека победник меча Лу Јенсуна и квалификанта.

Четвороструки шампион Роџер Федерер има тежак посао, пошто га у осмини финала чека пети носилац Кеи Нишикори, а у четвртфиналу Мари.

У женској конкуренцији, Јелена Јанковић је једина сигурна учесница из Србије у Мелбурну и на старту се састаје са Немицом Лауром Зигмунд, док Александра Крунић тражи пласман у главни жреб преко квалификација.

Први мечеви првог кола ће се играти у ноћи између недеље и понедељка по централноевропском времену.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи