Зимоњић: Желим још једну "салатару"

Вршилац дужности селектора тениске репрезентације Србије Ненад Зимоњић жели поново са Србијом да освоји Дејвис куп.

"Наш циљ у Дејвис купу је јасан. Желим да поново освојимо 'салатару'. Верујем да у најјачем саставу можемо свакога да победимо, без обира на подлогу и на то да ли играмо код куће или у гостима. Наравно, најважније је да играчи буду здрави. Имамо одличну атмосферу тиму, годинама смо сви заједно, и даћемо све од себе, почев од тог сусрета са Русима, па у сваком наредном дуелу", рекао је Зимоњић, а пренео је Тениски савез Србије.

ТСС је именовао јуче Зимоњића за вршиоца дужности селектора Дејвис куп тима, уместо Богдана Обрадовића, који је у последњих девет година обављао ту функцију.

Први меч на којем ће Зимоњић да води Дејвис куп репрезентацију Србије ће се играти од 5. до 7. фебруара против Русије, у Спортском центру "Чаир" у Нишу.

"Још је рано да кажем са којим ћемо тимом у фебруару изаћи на терен, а коначну одлуку ћу донети одмах после Аустралијан опена, мада би требало до 24. јануара да пријавим екипу", рекао је он.

Зимоњић је открио и шири списак играча на које рачуна и део стручног штаба.

"Имаћу двојицу тениских тренера у репрезентацији. То ће бити Душан Вемић и Јован Савић, који ће бити од велике помоћи како бисмо све ускладили. Репрезентацију ћемо чинити: (Новак) Ђоковић, (Виктор) Троицки, (Душан) Лајовић, (Јанко) Типсаревић, (Филип) Крајиновић и ја. На ширем списку ће бити (Ласло) Ђере, (Марко) Тепавац, (Никола) Милојевић, (Миљан) Зекић, (Пеђа) Крстин, (Миомир) Кецмановић и (Илија) Бозољац. Састав ће зависити од тренутне форме, резултата, подлоге и од распореда турнира који играчи имају", рекао је Зимоњић.

Он је већ био играч-селектор две године, тако да ова улога није нова за њега.

"Био сам на селекторском месту у Дејвис купу, али и када смо учествовали на екипном такмичењу у Диселдорфу, више пута. То искуство ће ми сигурно врло помоћи. Драго ми је да имам подршку и поверење од свих репрезентативаца. Имам много искуства и јако добро познајем наше играче, што ће бити од великог значаја за наше даље успехе", рекао је он.

Зимоњић ће упоредо играти на АТП туру и обављаће улогу селектора, а такође ће бити и играч у националном тиму, по потреби.

"Играћу и даље на АТП туру, ако буде потребно у неким мечевима ћу одиграти дубл за репрезентацију. Уосталом, зато сам и прихватио функцију играч-селектор. Биће тешко у неким ситуацијама, али ћу свакако радити оно што је најбоље за тим", закључио је Зимоњић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи