Читај ми!

Ненад Зимоњић нови селектор српских тенисера

Тениски савез Србије (ТСС) именовао је Ненада Зимоњића за вршиоца дужности селектора Дејвис куп тима, уместо Богдана Обрадовића, који је у последњих девет година обављао ту функцију.

Прослављени српски тенисер и дугогодишњи репрезентативац Ненад Зимоњић нови је селектор Дејвис куп репрезентације Србије, пренео је београдски Блиц.

"Узимајући у обзир то да селектору Дејвис куп репрезентације Богдану Обрадовићу 21. јануара истиче мандат, Управни одбор Тениског савеза Србије одлучио је да за вршиоца дужности селектора Дејвис куп репрезентације Србије именује дугогодишњег репрезентативца Ненада Зимоњића. На истој седници је Управни одбор ТСС-а у складу са својим актима донео одлуку о расписивању конкурса за избор селектора Дејвис куп репрезентације Србије", наводи се у саопштењу ТСС-а.

Зимоњић је и даље активни играч. За сада се не зна колико дуго ће обављати ту функцију.

"Верујемо да ће се с доласком Ненада Зимоњића на чело Дејвис куп репрезентације Србије наставити добра традиција и да ће то бити освежење у раду с младим тенисерима, којима искуство Ненада Зимоњића као играча у Дејвис купу и на АТП турнирима може да помогне и подстакне их да крену стопама својих старијих колега", наводи се у саопштењу.

ТСС је захвалио Обрадовићу "на плодном и успешном" раду, који је крунисан 2010. године, када је Србија освојила Дејвис куп.

"Наша репрезентација је тиме ушла у ред најуспешнијих тениских нација на свету. Поред тог историјског успеха, селектор Обрадовић годинама је давао печат једном завидном континуитету у игри и постигнућима Дејвис куп репрезентације Србије. Наши тенисери играли су у полуфиналу 2011, а 2013. у финалу. Тимска игра и дух које је Обрадовић развио код играча давали су квалитет више индивидуалном таленту појединих тенисера и учинили да се ово раздобље златним словима упише у историју белог спорта у Србији", наводи се у саопштењу ТСС-а.

Зимоњић је рекордер по броју наступа за репрезентацију Србије, одиграо је 69 мечева и остварио 41 победу.

Ненад Зимоњић је већ био селектор-играч Србије и Црне Горе 2003. и 2004. године, а нови селекторски деби ће имати против Русије, од 3. до 5. фебруара, у Нишу.

Зимоњић је рођен 1976. године и важи за једног од најбољих дубл играча у свету, са освојене 53 титуле.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи