Читај ми!

Новак од понора до финала турнира у Дохи

Новак Ђоковић савладао Фернанда Вердаска са 2:1 (4:6, 7:6, 6:3) у полуфиналу турнира у Дохи. У борби за трофеј, српски тенисер ће играти против бољег из дуела Бердих – Мари.

Први сет је почео добро за Новака, који је изгледао сигурно и самоуврено. Таква игра му је донела неколико брејк шанси, а прву је у шестом гему искористио за 4:2. Међутим...

Тада креће необјашњив пад у игри српског аса, Вердаско враћа брејк, а затим прави још један и долази у ситуацију да сервира за освајање првог сета.

То је искусни Шпанац искористио и освојио тај део игре са 6:4, за 43 минута игре.

У истом ритму расположени Фернандо наставља и на почетку другог сета, па трећи пут заредом одузима сервис непрепознатљиво збуњеном и статичном Новаку.

После мале паузе, српски играч ипак налази начин да се тргне, враћа брејк и улази у период сигурније игре. Тако је било све до финиша другог сета и резултата 4:4.

Девети гем је донео пуно узбуђења, Вердаско је пропустио неколико шанси да дође до велике предности, али Ђоковић ипак проналази начин да преброди тешке моменте и поведе. Вердаско лако долази до 5:5, а сет касније улази тај-брејк.

Ту је спретнији и сретнији био Новак, који је успео да се врати из заостатка од 6:2 и на спектакуларан начин (9:7) дође до изједначења.

Новак је у трећем сету искористио психолошку предност након узбудљивог другог дела игре, у којем се суочио са пет меч лопти противника, па је врло брзо стекао предност, направио брејк за 3:2 и ту предност није испуштао до краја меча.

У финалу, Ђоковић ће играти против бољег из другог полуфиналног меча, у којем се састају Енди Мари и Томаш Бердих.

Овако је протекао меч:

17.40 – Крај меча, Ђоковић је освојио трећи сет резултатом 6:3.

17.20 – Пропушта Новак шансу за брејк од 30:0, па Вердаско води са 2:1.  

17.10 – Иако је губио са 6:2, Новак на маестралан начин успева да се врати и освоји други сет – 9:7 у тај брејку, за 7:6 и 1:1 у сетовима. 

17.00 – Други сет биће одлучен у тај-брејку. 

16.50 – Иако је имао много проблема, Новак ипак успева да сачува свој сервис у деветом гему, а потом Вердаско без већих муке долази до 5:5.

16.30 – Нешто мирнији период игре, два тенисера су пронашла сигурност – 4:4. 

16.17 – Коначно мало боља игра Ђоковића, који успева да врати брејк и изједначи на 2:2. 

16.07 – Други сет је почео новим брејком за Вердаска – 0:1! Трећи сервис заредом који Новак губи... 

16.00 – Крај првог сета, освојио га је Вердаско са 6:4. Шпански тенисер је заиграо знатно боље у финишу сета, вратио брејк, па потом направио још један, што му је било довољно за вођство.

15.54 – Нови брејк за Шпанца, који сада води 5:4 и има сервис за освајање првог сета. Новак је једноставно стао, и врло је непрепознатљив у последња три гема... 

15.48 – Експресно, са нулом, Вердаско враћа брејк и смањује на 4:3. Врло лоша секвенца за Новака у том гему... 

15.45 – Ево брејка, води Ђоковић 4:2 и има сервис. Сјајан гем за најбољег српског играча...

15.35 – Имао је Новак брејк шансу у четвртом гему, али је након сјајног поена и више од 30 удараца Вердаско успео да се извуче – 2:2. 

15.26 – Сигурна игра два тенисера на свој сервис, па је на почетку првог сета резултат 1:1.

15.20 – Меч је управо почео, први сервира Ђоковић... 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи