Читај ми!

Новак савладао Зверева, у полуфиналу са Баутистом Агутом

Новак Ђоковић, најбољи тенисер планете, савладао је Мишу Зверева са 2:1 (3:6, 7:6 /7:4/, 6:3) и пласирао се у полуфинале турнира у Шангају, где брани титулу. У дуелу за финале Ђоковић ће у суботу у 10 часова играти против Роберта Баутисте Агута.

После жестоке и драматичне борбе током два сата и двадесет минута игре, Новак Ђоковић је успео да преокрене у мечу са Мишом Зверевим, који је повео после првог сета, и да на крају однесе победу са 2:1 (3:6, 7:6 /7:4/, 6:3).

Већ на старту меча Миша Зверев је освојио два брејка, повео са 1:0 и наговестио да може начинити велико изненађење на турниру.

Средином другог сета Новак Ђоковић је освојио брејк, али је Зверев одмах узвратио рибрејком, па се ушло у драматичну завршницу сета. Драматични тај-брејк ипак осваја Ђоковић, изједначује у сетовима, враћа се у меч, да би на почетку трећег сета освојио брејк и предност коју одржава до краја меча и тако победи за полуфинале турнира.

У полуфиналу Новака Ђоковића чека Роберто Баутиста Агут, који је раније данас савладао Жоа Вилфреда Цонгу са 6:3, 6:4.

Новак Ђоковић и Роберто Баутиста Агут, 19. на листи најбољих тенисера, састајали су се до сада пет пута, а све те мечеве је добио наш најбољи тенисер. 

Ток меча: 

11.32 – Новак Ђоковић је у полуфиналу турнира у Шангају. После драматичне борбе и преокрета, први тенисер света добија трећи, одлучујући сет за пласман у полуфинале.

11.30 – Ђоковић сервира за победу у трећем сету и у мечу.

11.07 – Вођство Новака на почетку одлучујућег сета! Три брејк лопте за Новака који већ прву шансу користи за 2:0. Потом муњевито, без изгубљеног поена, потврђује предност за 3:0.

11.05 – На почетку трећег сета први сервира Ђоковић и сигурном игром стиже до 1:0.

10.56 – Ђоковић успева да добије тај-брејк са 7:4 и изједначивши на 1:1 у сетовима, врати меч на почетак.

10.45 – Ђоковић сервира за останак у мечу на 6:5 за Зверева у другом сету. Успева да сачува сервис и са 6:6 се улази у тај-брејк.

10.36 – Ђоковић не успева да сачува свој сервис-гем и Звереву новом двоструком сервис грешком "поклања" брејк за изједначење – 4:4. Потом Зверев сигурно стиже до 5:4 и Ђоковић сервира за останак у мечу. 

10.26 – Брејк за Новака! Три брејк прилике за Ђоковића на средини другог сета. Пропушта све три захваљујући одличним потезима Зверева, али опет осваја и четврту шансу коју реализује у вођство од 4:3.

10.06 – Ђоковић муњевито узвраћа брејком, смањује на 2:1 и наговештава могући преокрет у мечу.

10.04 – Нови брејк за Зверева. На самом старту другог сета Ђоковић губи свој први сервис-гем петом двоструком сервис грешком, Зверев осваја брејк и води са 2:0.

09.56 – Зверев успева да одузме и други сервис-гем Ђоковића и са 6:3 осваја први сет у четвртфиналу турнира у Шангају.

09.47 – Миша Зверев осваја свој сервис без изгубљеног поена за 5:3.

09.43 – Ђоковић добија свој сервис иако је направио чак четири двоструке грешке, а Зверев, упркос Новаковим притисцима, ипак успева да одржи предност.  

09.32 – Новак узвраћа и поново долази до брејк шансе, али Зверев успева да сачува свој сервис и потврди вођство. 

09.27 – Брејк за Зверева! Ђоковић сигурном игром осваја свој први сервис-гем и долази до две брејк шансе на сервису Зверева. Ипак, Зверев успева да сачува свој сервис, да би потом освојио три поена узастопно и дошао до три брејк шансе. Користи прву и води са 2:1.

09.15 – Новак Ђоковић и Миша Зверев почели меч четвртфинала. Ђоковић први на сервису.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи