Новак без муке са Поспишилом, на реду је Миша Зверев

Новак Ђоковић савладао Васека Поспишила са 2:0 (6:4, 6:4) и пласирао се у четвртфинале турнира у Шангају. Наредни противник најбољег тенисера на свету је Миша Зверев.

Новак без муке са Поспишилом, на реду је Миша Зверев Новак без муке са Поспишилом, на реду је Миша Зверев

Први тенисер света је за сат и двадесет минута победио Поспишила, 131. играча света.

Ђоковић је добро почео први сет и повео са 4:0, али је Поспишил успео да врати један брејк и примакне се на 4:3. Обојица су после тога освојили гемове на свој сервис, а Ђоковић је у десетом гему искористио трећу сет-лопту и повео у мечу.

Тенисери су на почетку другог сета били сигурни на свој сервис, па до седмог гема није било ниједне прилике за брејк. У том седмом гему, Ђоковић је искористио трећу брејк лопту и стигао до одлучујућег брејка у мечу.

Ђоковић ће у четвртфиналу играти против 110. тенисера света, Мише Зверева из Немачке, који је раније данас победио Шпанца Марсела Гранољерса Пујола са 6:7, 6:4, 6:1.

Први тенисер света је до сада једном играо против Зверева, 2009. године на турниру у Марсељу, када је победио са 6:3, 6:3. 

Овако је протекао меч:

11.20 – Крај меча, Ђоковић је у четвртфиналу.

11.10 Први брејк у другом сету прави Ђоковић и води са 4:3. Прву брејк лопту је спасао Поспишил потпуно неочекиваним и заиста лепим потезом, којим је изненадио Ђоковића. Другу није могао и Ђоковић има предност.

11.00 – Канађанин је далеко бољи на почетку другог него што је био на почетку првог сета. Због тога гледамо узбудљивији тенис, па је резултат 2:2 после 20 минута игре у другом делу игре.

10.50 Поспишил осваја први гем у другом сету, али Новак одговара истом мером – резултат је 1:1.

10.40 – После 38 минута игре, Новак је освојио први сет резултатом 6:4.

10.30 – Одлична три гема Канађанина, који се вратио у први сет после почетних 4:0. Три везана гема и сада Новак води са 4:3.

10.25 – А потом и брејк Поспишила, који сада смањује на 4:2.

10.20 – Поспишил осваја први гем на мечу, смањује на 4:1.

10.15 – Новак нема за сада никаквих проблема са Поспишилом, води са 4:0 и игра прилично сигурно.

10.05 – Одмах брејк, на старту меча. Неколико лепих поена и Ђоковић води.

10.00 Почео је меч, Поспишил је први на сервису.

09.45 – За десетак минута ће изаћи на терен Новак Ђоковић и Васек Поспишил.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи