Зверев избацио Киријоса, Аустралијанац опет "блистао"

Ник Киријос је поражен у Шангају од Мише Зверева са 2:0 (6:3, 6:1), а због својих старих "бубица" окренуо је (опет) комплетан тениски свет против себе.

Аустралијанац је у неколико наврата, потпуно незаинтересован, само пребацивао лоптицу преко мреже, и кретао ка клупи пре него што је противник врати.

Чак га је и судија опоменуо и скренуо му пажњу да не сме тако да игра, а публика му је звиждала.

Кирјос је јуче победио Сема Кверија у првом колу, а после меча је рекао да му је било досадно.

Након пораза од Зверева, Киријос је рекао да ништа не дугује навијачима. 

Он је признао да је "хтео да се извуче на лакши начин" и да је мало "тапкао" лоптицу против Зверева, али је рекао да навијачи нису у праву што га критикују.

"Да знају шта причају, они би били на тениском терену. Заиста не могу да разумем. Они не знају кроз шта пролазим. Ако вам се не свиђа, не тражим да долазите да гледате меч, само идите. Ако сте тако добри у давању савета и тако добри у тенису, зашто нисте добри као ја? Зашто нисте на турнирима?", рекао је он.

Кирјос је додао да га уопште није брига да ли ће се пласирати на Завршни АТП турнир у Лондону, на коме учествује осам најбољих играча. Он је 12. тенисер света, што му је најбољи пласман на АТП листи.

Кирјос се неколико сати после данашњег меча извинио путем Твитера.

"Данас нисам био довољно добар на више нивоа, бољи сам од тога. Могу да тражим изговоре, али нема их. Извините. Још радим на себи", навео је двадесетједногодишњи Кирјос.

Аустралијанац је у прошлости имао проблема са понашањем. Прошле године је кажњен са 1.500 долара због псовки на турниру у Шангају, а био је суспендован на 28 дана пошто је током меча са Стеном Вавринком вређао девојку швајцарског тенисера.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи