Читај ми!

Ђоковић са осмехом на лицу почиње ново освајање Шангаја

Новак Ђоковић одбрану титуле на мастерсу у Шангају почиње дуелом са Фабијом Фоњинијем, који је у првом колу савладао Шпанца Алберта Рамоса Виноласа са 7:5, 6:3. По распореду турнира меч би требало да почне око поднева по нашем времену уз директан пренос на нашем Другом програму, а резултат и ток меча можете пратити у лајв стриму на сајту РТС-а.

Новак Ђоковић има максималан учинак у дуелима са италијанским играчем – седам победа у седам мечева. Свеукупно, Фоњини је заправо успео да узме свега један сет најбољем тенисеру света, а то се догодило 2013. године на мастерс турниру у Индијан Велсу.

Новак Ђоковић жели да стигне до четврте титуле на Шангај Ролекс мастерсу, како се турнир званично зове. Уколико успе, биће то његова пета титула на турнирима серије 1000.

Биће веома занимљиво видети начин на који ће Ђоковић играти на овом турниру. Да подсетимо, Ђоковић је недавно изјавио да му је приоритет у овом моменту да поново почне да ужива у тенису (али и у животу мимо тениса), а много мање одржање првог места на АТП листи и освајање трофеја.

„Желим да пронађем оно осећање радости због играња тениса, изласка на терен. То ми је најважније, све друго је секундарно", рекао је Ђоковић.

Истина је, наравно, да осим болног пораза на Олимпијским играма, Ђоковић већ има много разлога за задовољство, макар у резултатском смислу. Напослетку, његов скор ове године је 56-6.

„Радостан сам што сам се вратио у Шангај. Једини начин да предвидим будућност јесте да је створим сам, а једини начин да то урадим јесте да будем у садашњости, у садашњем тренутку. Ово је најбољи начин размишљања за мене", истакао је српски тенисер.

Ђоковић је победио у 38 од претходних 39 мечева у Шангају. Са осмехом на лицу, тај низ може само да буде настављен...

По распореду турнира меч би требало да почне око поднева по нашем времену уз директан пренос на нашем Другом програму, а резултат и ток меча можете пратити у лајв стриму на сајту РТС-а. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи