Читај ми!

Шараповој смањена казна

Руска тенисерка Марија Шарапова вратиће се на терен априла 2017. године, пошто јој је Суд за спортску арбитражу (ЦАС) смањио суспензију због допинга.

Шарапова је првобитно била суспендована на две године, али је ЦАС, након жалбе Рускиње, ту казну данас смањио на 15 месеци, па ће некад најбоља играчица света моћи да се врати тенису од 26. априла 2017. године.

Петострука гренд слем шампионка Шарапова суспендована је у јуну, пошто је у марту признала да су њени допинг резултати на овогодишњем Аустралијан опену били позитивни на мелдонијум, супстанцу коју је Светска антидопинг агенција (ВАДА) 1. јануара ставила на листу забрањених.

Она је тада рекла да није знала да је мелдонијум на листи забрањених, а да је ту супстанцу узимала због проблема са срцем.

Првобитна суспензија требало је да истекне у јануару 2018.

Данашња одлука Суда значи да ће Шарапова наредне сезоне моћи да игра на Ролан Гаросу, Вимблдону и Отвореном првенству САД.

"Преузела сам одговорност од самог почетка због тога што нисам знала да је лек који сам узимала последњих десет година забрањен. Али, схватила сам и колико неке друге федерације боље обавештавају своје спортисте о променама правила, нарочито од оних у Источној Европи где мелдонијум користе милиони", написала је Шарапова на свој Фејсбук профилу.

"Сада, када је процес завршен, надам се да ће ИТФ и друга релевантна антидопинг тела радити оно што раде друге федерације како више ниједан тенисер не би прошао кроз оно што сам ја прошла", додала је Шарапова.

Шарапова је навела и да јој је данашњи дан један од најсрећнијих у животу.
"Могу на терен у априлу следеће године. Бројим дане до повратка на терен", рекла је она, тренутно 95. тенисерка света.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи