Ђоковић: Титуле и "број 1" више нису приоритет

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да му освајање турнира и останак на врху АТП листе више нису приоритет, већ жели да поново ужива на терену.

Ђоковић је данас у Београду, на теренима ТЦ "Новак", спаринговао са талентованим 14-годишњим тенисером Виктором Јовићем.

"Прво место ми више није приоритет. Променио сам став. То не значи да ћу променити свој допринос овом спорту. Трудићу се и даље, али од Ролан Гароса нисам успевао да пронађем испуњеност на терену. Психолошки сам имао велики притисак, а тенис ипак није једина ствар на свету. Направио сам велике успехе и наравно да ћу оберучке прихватити сваку титулу коју будем освојио."

Он је додао да је апсолутно задовољан досадашњим резултатима у сезони.

"Циљ ми је да повратим осећај припадности терену и уживања када држим рекет у рукама. Тренутно осећам превелики притисак и оптерећење због сталног наметања истих циљева. Једноставно, изгубио се тај начин размишљања да морам да будем најбољи", рекао је Ђоковић и нагласио да му је тенис много помогао да се развије и као личност.

"Из сваке сезоне сам научио нешто ново што ми је помогло да се даље развијам као тенисер, али и личност. Немам за чим да жалим, све се дешава са разлогом."

Он је додао да се полако опоравља од повреде лакта, због које пропушта турнир у Пекингу, али је поручио да би највероватније требало да буде спреман за Шангај.

"Постоји микроповреда која се вуче, али није забрињавајућа и оно што би ме омело. Морао сам да прескочим Пекинг јер нисам спреман за највиши ниво, иако сам близу максимума."

Новак је додао да је веома задовољан радом са тренером Борисом Бекером и да би требало да продужи сарадњу.

"Треба да разговарамо. И даље радимо, у тиму смо и следе интерни разговори. Осврћемо се на све ствари. Борис је прошао све оно што ја доживљавам, дуго је у свету тениса, а резултати довољно говоре колико смо успешни."

Ђоковић је истакао да му је драго што је поново у Београду и да ће паузу и одсуство са турнира искористити да се што боље спреми.

"Баш је лепо бити у Србији, где не проводим много времена. Ово није баш пасиван одмор, можда од турнира, јер нисам у такмичарском ритму. Настављам са кондиционим тренинзима, спортиста сам у души и сваки дан се трудим", закључио је Ђоковић.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи