Хрватска у финалу Дејвис Купа, тамо је чека Аргентина

Тениска репрезентација Хрватске пласирала се у финале Дејвис купа, пошто је трећи одлучујући поен против Француске донео Марин Чилић победом од 3:0 над Ришаром Гаскеом. Чилић је у Задру тријумфовао са 6:3, 6:2 и 7:5 и тако Хрватској донео пласман у финале Дејвис купа. Тамо ће им противник бити селекција Аргентине, која је у Глазгову са 3:2 победила Велику Британију.

Француска је повела у петак после победе Ришара Гаскеа против Борне Ћорића у три сета, али је Чилић изједначио пошто је победио Луку Пуја у четири сета, да би Хрватска повела с 2:1 након тријумфа у дублу у коме су Марин Чилић и Иван Додиг победили Пјера Уга Ербера и Николу Мауа у четири сета.

Велика Британија је била стигла до изједначења (2:2) против Аргентине пошто је Енди Мари победо Гвида Пељу са 6:3, 6:2 и 6:3.

Ипак, у петом одлучујућем мечу између Британије и Аргентине одлучујући поен донео је Леонардо Мајер победом над Данијелом Евансом.

Мајер је тријумфовао у четири сета са 4:6, 6:3, 6:2 и 6:4 после два сата и 44 минута игре.

Мајер, 114. тенисер на АТП ранг листи, наступио је у одлучујућем мечу уместо Хуана Мартина дел Потра који није био у потпуности спреман за пети меч с обзиром на то да је у претходна два дана провео више од осам сати на терену, док је Еванс играо за Британце уместо Кајла Едмунда одлуком селектора.

Финале Дејвис купа играће се од 25. до 27. новембра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи