Читај ми!

Ђоковић убедљиво први на листи најбољих, Мари се приближио

Први тенисер света Новак Ђоковић задржао је прво место светске ранг-листе и после пораза у финалу Отвореног првенства САД, али ће до краја године бити под великим притиском јер брани много поена. Енди Мари смањио заостатак на мање од 5.000 бодова, а међу првих десет дошло до неколико промена.

Ђоковић није одбранио титулу у Њујорку пошто је изгубио у четири сета од Стана Вавринке, тако да је другопласирани Енди Мари смањио заостатак на мање од 5.000 бодова. Британац није губио бодове на Ју-Ес Опену, пошто је имао бољи резултат него прошле сезоне.

Ђоковић до краја сезоне брани четири титуле - Пекинг, Шангај, Париз и завршни мастерс.

Првих 10 претрпело је неколико промена на најновијој ранг листи: Гаел Монфис се попео са 12. на осмо место; Кеи Нишикори се попео за две позиције и сада је пети, док је Рафаел Надал бољи за једно место и сада је четврти; Роџер Федерер је после окончања сезоне наставио да пада - ове недеље је изгубио три позиције и сада је седми. Марин Чилић је изгубио два места и испао је из првих 10.

Двојица других тенисера из Србије међу првих 100 пала су за по једно место: Виктор Троицки је сада 33, а Душан Лајовић је 60.

Првих 10 на АТП ранг-листи:

1. (1) Новак Ђоковић (Србија) 14.040
2. (2) Енди Мари (Британија) 9.485
3. (3) Стан Вавринка (Швајцарска) 6.260
4. (5) Рафаел Надал (Шпанија) 4.940   
5. (7) Кеи Нишикори (Јапан) 4.875
6. (6) Милош Раонић (Канада) 4.760
7. (4) Роџер Федерер (Швајцарска) 3.745
8.(12) Гаел Монфис (Француска) 3.545
9. (8) Томаш Бердих (3.390)
10.(10) Доминик Тим (Аустрија) 3.295

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи