Читај ми!

Плишкова изненадила Серену, Керберова боља од Возњацки

Чешка тенисерка Каролина Плишкова пласирала се у финале Отвореног првенства САД, пошто је у ноћи између четвртка и петка победила најбоље рангирану тенисерку света, Американку Серену Вилијамс, у два сета – 6:2 и 7:6 (5).

Плишкова ће се у финалу Ју-Ес опена састати с Немицом Анђелик Кербер, која је у полуфиналу, такође у ноћи између четвртка и петка, победила Данкињу Каролину Возњацки у два сета – 6:4 и 6:3.

Керберова је пласманом у финале, али и елиминацијом Американке у полуфиналу обезбедила да се од понедељка, на новој ВТА ранг-листи нађе на првом месту.

Плишкова је против Вилијамсове одиграла изузетно квалитетан меч и дошла до највеће победе у досадашњој каријери. Чехиња је у првом сету у потпуности надиграла Американку, па је с два брејка и за 28 минута игре у том периоду повела с 1:0 у сетовима.

Други сет донео је много више узбуђења, Чехиња је прва направила брејк и повела с 3:2, али је Американка већ у наредном гему успела да узврати истом мером. Обе тенисерке до краја тог периода игре биле су сигурне на свој сервис, па је други сет окончан после тај-брејка.

Чехиња је добро почела тај-брејк, повела са 3:0, али је Вилијамсова стигла до преокрета (4:3), па се у том тренутку чинило да ће Американка добити одлучујући гем, ипак најбоља тенисерка света је направила двоструку грешку.

Плишкова је потом одиграла квалитетан поен на свој сервис и дошла до меч-лопте коју је одмах искористила новом двоструком грешком Американке.

У дуелу између Керберове и Возњацки, који је судила српска Маријана Вељовић, Немица је била на знатно вишем нивоу. Керберова је у првом сету направила један брејк више од Данкиње, па је после 46 минута игре у том периоду водила с 1:0 у сетовима.

Слична ситуација виђена је и у другом сету, само је овај пут Керберова била још боља, па је с три брејка "сломила" отпор ривалке и изборила пласман у финале Ју-Ес опена.

Финале Ју-Ес опена играће се у суботу од 22.00.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи