Атомски тенис у Квинсу, Нишикори елиминисао Марија

Јапанац Кеи Нишикори савладао је Британца Ендија Марија са 3:2 по сетовима 1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5 и пласирао се у полуфинале Ју-Ес опена. Меч је трајао четири сата и три минута игре. Противник у полуфиналу биће му Швајцарац Стен Вавринка. У првом полуфиналу играју Новак Ђоковић и Гаел Монфилс. Полуфинала су на програму у петак.

Сјајан меч одиграли су Мари и Нишикори, беспоштедна борба у пет сетова. Публика је присуствовала одличној тениској представи пуној преокрета, сјајних удараца, лепршавој игри оба тенисера достојној, слободно се може рећи, финала неког турнира. Британац је константно водио, Јапанац стизао предност, па је меч решен у петом сету, у коме је Нишикори имао више снаге и стигао до заслужене победе.

Мари је боље ушао у меч. Након што је одбио нападе Нишикорија у првом гему, спасио је три брејк лопте, дозволио је Јапанцу да изједначи на 1:1. После тога Мари уз два брејка осваја први сет са 6:1. У тим моментима Нишикори није имао решења за игру Британца.

У другом сету Мари опет први долази до брејка предности, 3:2. Нишикори узвраћа у наредном гему и одузима сервис противнику. Јапанац потом користи пад у игри противника, преузима иницијативу, користи неколико грешака Марија и у десетом гему поново долази до брејка. Вританац није имао прилику за поправни, 6:4.

На старту трећег сета противници су разменили по брејк. Потом се водила изједначена борба у којој су ова тенисера чувала свој сервис, све до седмог гема. Мари поново прави брејк. У наредном гему Британац је имао 40:0 на свој сервис, међутим Нишикори се није предавао, везује пет поена и осваја гем, 4:4. Јапанац поново губи свој сервис и даје прилику Марију да сервисом реши сет у своју корист. Британац је неумољив осваја гем за 6:4 у трећем сету, 2:1.

У четвртом сету кључан је био трећи гем, Мари долази до три везане брејк шансе, 0:40. Јапанац успева да се спаси стигне до изједначења, потом и добије гем. То је осоколило Нишикорија већ у наредном гему одузима сервис Британцу, који је био видно нервозан због пропуштене шансе. Јапанац наставља са доминацијом у овом сету, а у шестом гему поново прави брејк, 5:1. Потом са нулом осваја свој сервис гем, 6:1. 

Одлучујући сет Нишикори је почео брејком, а потом и предношћу од 2:0. Мари узвраћа истом мером и поравнава на 2:2. Поново је Јапанац у налету, одузима сервис Марију и води са 4:2. Међутим, Британац се опет враћа у меч. На сервис противника Мари је успео да преокрене 40:0 и врати брејк, 4:4. Енди је потом био сигуран на свој сервис и по први пут повео у петом сету. Јапанац успева да освоји свој сервис са нулом за ново изједначење, 5:5. У наредном гему дуплом сервис грешком Британац поклања Нишикорију брејк лопту. Јапанац користи поклон и одузима сервис противнику и има прилику да нас свој сервис добије меч.

Нишикори експресно долази до две везане меч лопте, 40:15.Користи прву за коначних 7:5 у петом сету.

 

 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи