Мари у три сета до четвртфинала

Британски тенисер Енди Мари пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства САД, чији је други носилац, пошто је у три сета победио Григора Димитрова из Бугарске са 6:1, 6:2, 6:2. Мари ће у четвртфиналу играти против шестог носиоца Кеија Нишикорија.

Мари је сјајно сервирао, а брзина сервиса достигла је у једном тренутку и 227 километара на сат. Он се пласирао у своје 22. четвртфинале гренд слема у последња 23 наступа.

"Када сам повео, нисам му пружио шансу да се врати у меч", рекао је Мари.

Сервис му је био једно од главних оружја.

"Много пута сам сервирао преко 200 километара на сат, некад и скоро 220, што је добро. Добио сам много лаких поена када сам сервирао. Услови много утичу на то колико брзо сервирате. Лопте су брзе. Хтео сам да то искористим у своју корист како турнир одмиче", рекао је Мари.

Он је само кратко прокоментарисао свој најбржи сервис од 141 миље на сат (226,9 километара на сат):

"Мислим да сам ту имао среће. Само сам једном тако брзо урадио и не очекујем да ћу поновити."

Димитров, 22. носилац, није пружио велики отпор Марију, а забележио је 23 неизнуђене грешке и само два директна поена.

Мари ће у четвртфиналу играти против шестог носиоца Кеија Нишикорија. На њиховој страни жреба играју Стен Вавринка и шампион из 2009. Хуан Мартин дел Потро. Мари је победио Нишикорија у полуфиналу Олимпијских игара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи