Читај ми!

Пуј изненадио Надала, Керберова и Винчијева у четвртфиналу

Француски тенисер Лука Пуј пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства САД у Њујорку, пошто је победио петог тенисера света, Шпанца Рафаела Надала, у пет сетова, са 6:1, 2:6, 6:4, 3:6 и 7:6. Анђелик Кербер савладала Петру Квитову, а Роберта Винчи елиминисала Украјинку Лесију Цуренко.

Пуј, 25. играч света, победио је двоструког шампиона Ју-Ес опена после четири сата и осам минута.

Откако је прошле године елиминисан у четвртфиналу Ролан Гароса, Надал на гренд слем турнирима није прошао даље од осмине финала. Шпанац у последње две сезоне није освојио гренд слем.

Он је ове године изгубио у првом колу на Аустралијан опену, са Ролан Гароса се повукао пре меча трећег кола због упале тетиве левог зглоба, због које је паузирао два и по месеца.

Пуј ће други пут у каријери играти у четвртфиналу неког гренд слем турнира, пошто је ове године био међу осам најбољих на Вимблдону.

То ће бити први пут после 89 година да су се у четвртфинале Ју-Ес опена пласирала тројица Француза. Осим Пуја ту су и Жо Вилфред Цонга и Гаел Монфис.

Пуј ће у четвртфиналу играти управо против Монфиса, који је у три сета, са 6:3, 6:2, 6:3 победио Кипранина Маркоса Багдатиса.

У женској конкуренцији друга тенисерка света Анђелик Кербер из Немачке пласирала се у четвртфинале пошто је победила Чехињу Петру Квитову са 6:3, 7:5.

Она ће играти против прошлогодишње финалисткиње, Италијанке Роберте Винчи, која је са 7:6, 6:2 победила Украјинку Лесију Цуренко.

Двострука финалисткинка Ју-Ес опена, Данкиња Каролина Вознијацки, играће у четвртфиналу против Летонке Анастасије Севастове.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи