Халеп, Суарес Наваро и Серена Вилијамс у осмини финала

Румунска тенисерка Симона Халеп пласирала се у осмину финала Отвореног првенства САД, пошто је победила Мађарицу Тимеу Бабош у три сета - 6:1, 2:6, 6:4. У осмини финала и Карла Суарес Наваро, али и први фаворит турнира - Серена Вилијамс. Међу 16 најбољих је и Хрватица Ана Коњух.

Меч Халеп и Бабош, пете и 34. тенисерке света, трајао је два сата и 10 минута, а само трећи сет 61 минут.

Мађарица је била близу победе и великог изненађења, пошто је у трећем сету имала предност од 3:1, али је Халеп успела да врати брејк и изједначи на 3:3.

Халеп је одлучујући брејк направила у десетом гему, а у томе јој је доста помогла и Бабош која је на меч лопту направила дуплу сервис грешку.

Пета тенисерка света ће у осмини финала играти против Карле Суарес Наваро, која је са 6:4, 6:3 победила Рускињу Елену Веснину.

Суарес Наваро ће у мечу против Симоне Халеп покушати да тек по други пут у каријери стигне до четвртфинала Ју-Ес опена. Она је до четвртфинала стигла једино 2013. године и тада је изгубила од Американке Серене Вилијамс.

Наварова би, уколико стигне до четвртфинала, поново за противницу могла да има Серену Вилијамс, која је са 2:0 у сетовима (6:2, 6:1) савладала Швеђанку Јохану Ларсон.

Серена Вилијамс је овом победом стигла до 307. победе на гренд слем турнирима и тако на вечној листи прескочила легендарну Мартину Навратилову.

Она се изједначила са Роџером Федерером по броју победа на највећим турнирима, а већ у наредном колу Ју-Ес опена имаће прилику и да га престигне. 

Серена се у осмини финала састаје са Јарославом Шведовом, која је са 6:2, 7:5 елиминисала Шуај Женг из Кине.

Хрватска тенисерка Ана Коњух пласирала се у осмину финала Отвореног првенства САД, пошто је у трећем колу победила Американку Варвару Лапченко са 6:3, 3:6, 6:2.

Ана Коњух, тренутно 92. тенисерка света, победом против Лапченко први пут је стигла до друге недеље неког гренд слем турнира.

Противница у наредном колу биће јој Пољакиња Агњешка Радванска, која је раније данас била боља од Францускиње Каролин Гарсије.

Коњух и Радванска последњи пут су се састале на Вимблдону и тада је славила Пољакиња.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи