ИТФ забранио играње Дејвис купа у Венецуели

Међународна тениска федерација (ИТФ) забранила је одигравање Дејвис куп меча између Венецуеле и Перуа у Пуерто ла Крузу због безбедносних проблема.

Tениски савез Венецуеле сматра да је та одлука неоснована, а председник савеза Луис Контрерас најављује жалбу.

"Ми не негирамо да је земља у кризи, али нема оправдања за такву одлуку", рекао је Контрерас.

Венецуела има рок до четвртка да изабере неутралан терен на којем ће се одиграти меч који је на програму од 16. до 18. септембра.

Уколико не успе то да учини, меч ће се одиграти у Перуу, додао је Контрерас.

Контрерас је навео да је одлука ИТФ-а коју су добили електронском поштом све шокирала и подсетио да је Венецуела ове године већ била домаћин и да је дуел против Парагваја у марту прошао без инцидената.

"Ово је нешто што се дешава само у земљама парализованим ратом", рекао је Контрерас.
Портпарол ИТФ-а је за АП рекао да је одлука о премештању меча из Венецуеле донета на основу мишљења "независних саветника за процену ризика", али није улазио у детаље.

Венецуела се суочава са тешком економском кризом због пада цене нафте, која је извор 96 одсто прихода земље, као и због недостатка долара за увоз робе и несташице хране и лекова.

Та земља погођена је и политичком кризом откако је на парламентарним изборима прошле године победила опозиција, која тражи да се до краја 2016. одржи референдум против Мадура, оптужујући га за лошу економску ситуацију у Венецуели.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи