Читај ми!

Карловић поставио рекорд Ју-Ес опена по броју асова

Хрватски тенисер Иво Карловић поставио је рекорд Отвореног првенства САД по броју ас сервиса, пошто је у мечу првог кола и победи у пет сетова чак 61 пут сервирао неодбрањиво. Апсолутни рекорд у броју асова и даље држи Американац Џон Изнер који је 113 пута сервирао неодбрањиво.

Карловић је ноћас у првом колу Ју-Ес опена победио Јен Сун Луа из Тајвана са 4:6, 7:6, 6:7, 7:6, 7:5. Хрватски тенисер је од 29 сервис гемова освојио 28, имао је 61 ас ударац, али је и направио 10 дуплих сервис грешака.

Он је са 61 ас ударцем поставио нови рекорд Ју-Ес опена, који је до сада са 49 држао Ричард Крајчек, у мечу четвртфинала 1999.

Рекорд по највећем броју ас удараца уопште држи Американац Џон Изнер који је 113 пута сервирао неодбрањиво у победи против Француза Николе Мауа 2010. године у првом колу Вимблдона, када је пети сет завршен резултатом 70:68.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи