Читај ми!

Серена Вилијамс и Енди Мари убедљиви у првом колу

Прва тенисерка Американка Серена Вилијамс и други тенисер света Британац Енди Мари сигурним играма савладали противнике на старту турнира и пласирали се у друго коло Отвореног првенства САД у Њујорку. Серена Вилијамс је победила 29. тенисерку света Рускињу Екатерину Макарову у два сета, 6:3, 6:3, а Енди Мари је елиминисао 81. играча света Лукаша Росола из Чешке са 6:3, 6:2, 6:2.

Вилијамсова, која покушава да освоји свој седми трофеј у Њујорку, елиминисала је Рускињу Екатерину Макарову за сат и три минута. Она је направила три брејка и ниједном није изгубила свој сервис. Имала је 12 ас сервиса и једну двоструку сервис грешку.

Американка у Њујорку покушава да освоји своју 23. гренд слем титулу, чиме би претекла легендарну Штефи Граф по броју освојених гренд слем титула у Опен ери.

Она ће у другом колу играти против сународнице, 90. тенисерке света Вање Кинг.

Други тенисер света Британац Енди Мари пласирао се у друго коло пошто је победио 81. играча света Лукаша Росола из Чешке са 6:3, 6:2, 6:2.

Мари покушава да постане четврти тенисер у Опен ери који је играо у сва четири гренд слем финала у једној сезони. То је до сада пошло за руком само првом тенисеру света Новаку Ђоковићу (прошле сезоне), Швајцарцу Роџеру Федереру (204, 2006 и 2007) и Аустралијанцу Роду Лејверу (1969).

Британац је ове сезоне у финалима Аустралијан опена и Ролан Гароса изгубио од Новака Ђоковића, а освојио је свој други Вимблдон.

Мари је победио у 23 од последња 24 меча, а у другом колу последњег гренд слем турнира у сезони играће против Шпанца Марсела Гранољерса Пујола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи