Читај ми!

Ђоковић пети пут узастопно најбољи спортиста Балкана

Српски тенисер Новак Ђоковић пети пут узастопно изабран за најбољег спортисту Балкана у традиционалном, 43. по реду, избору Бугарске националне агенције (БТА). Ђоковић се на овај начин изједначио са легендарном бугарском скакачицом увис Стефком Костадиновом, која је такође пет пута била најбоља.

Најбољи тенисер света, освајач три гренд слема у 2015. години, освојио је 90 поена и убедљиво тријумфовао испред грчког гимнастичара Елефтериоса Петрунијаса, шампиона Европе и света (45 поена), и атлетичара из БиХ Амела Туке, освајача бронзане медаље на 800 метара на првенству света у Пекингу.

Ђоковић се на овај начин изједначио са легендарном бугарском скакачицом увис Стефком Костадиновом, која је такође пет пута била најбоља (1985, 1987, 1995, 1996, 1997).

У гласању је учествовало још девет агенција са Балкана: Ана-мпа (Грчка), Агерпрес (Румунија), Анадолија (Турска), Танјуг (Србија), Мина (Црна Гора), МИА (Македонија), Хина (Хрватска), Фена (Босна и Херцеговина) и АЛБПРЕСС (Албанија).

Топ 10 спортиста Балкана:

1. Новак Ђоковић (Србија, тенис) – 90 поена
2. Елефтериос ПетруниЈас (Грчка, гимнастика) – 45
3. Амел Тука (Босна и Херцеговина, атлетика) – 37
4. Симона Халеп (Румунија, тенис) – 32
5. Таха Акгул (Турска, рвање) – 30
6. Станилија Стаменова (Булгарска, кајак) – 28
7. Риза Кајалап (Турска, рвање) – 26
8. Сандра Перковић (Хрватска, атлетика) – 24
9. Иван Ракитић (Хрватска, фудбал) – 20
10. Данијел Асенов (Бугарска, бокс) – 18...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи