Евроспорт: Новак испред Месија и Карија

Српски тенисер Новак Ђоковић проглашен је спортистом године пошто је од фанова Евроспорта широм света добио 28,6 одсто од укупно 300.000 гласова на eurosport.com веб-страницама.

Новакова успешна година укључује четири учешћа у финалима гренд слем турнира, од којих су три победе, а гледаоци широм Европе на Евроспорту моћи ће да уживо прате како Ђоковић брани своју титулу на Аустралијан опену, који почиње 18. јануара.

Према гласовима публике, фудбалер Лео Меси заузео је друго место са 17,9 одсто, затим следи звезда кошарке Стеф Кари са 16,5 одсто, а Ден Картер, који је освојио Светски куп у рагбију, нашао се на четвртом месту са 12,9 одсто гласова, док је спринтер Јусеин Болт освојио 10,7 одсто.

Алпска скијашица Ана Фенингер, шампион Формуле 1 Луис Хамилтон, тениски ас Серена Вилијамс, пливачица Кејти Ледецки и голфер Џордан Спит нашли су се, такође, међу најбољих 10.

Као додатак гласовима публике, експерти Евроспорта широм Европе номиновали су десет младих спортиста од којих се очекује да заблистају у 2016. години.

Десет номинованих имају заједнички циљ да крену путем својих колега Џордана Спита и Симоне Халеп, који су направили велики пробој након што су пре две године именовани у годишњој акцији Евроспорта.

Номиновани су: у фудбалу Кингсли Коман, тенису Андреј Рубљев, бициклизму Рафал Мајка, Формули 1 Макс Ферштапен, Мотп ГП Фабио Куартараро, атлетици Катарина Џонсон-Томпсон, алпском скијању Роберто Нани, биатлону Лаура Далмејер, ски-скоковима Андреас Велингер и пливању Бен Прауд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи