Ђоковић и Мари, битка за историју

Новак Ђоковић у свом 14. финалу у 2015. години игра против Британца Ендија Марија, који је у полуфиналу Мастерса у Паризу савладао Шпанца Давида Ферера. Први пут после 25 година у финалу париског турнира играће први против другог носиоца. Директан пренос меча пратите од 15.00 на Првом програму РТС-а.

Јасно је да нас у дворани Берси очекује још један спектакуларан тениски меч. Због тога ове речи Новака Ђоковића не треба схватити као куртоазију или испуњавање уобичајене норме уочи било ког дуела.

"Биће неизвесно, Енди игра изванредан тенис целе недеље. Увек је посебан изазов када играм против њега, имамо ривалство које дуго траје, а наши дуели веома су захтевни и на физичком и на психолошком плану. Надам се да ћу добро одиграти", поручио је први рекет света.

И заиста, Ђоковић и Мари су ривали јако дуго. Ово ће им бити 30. окршај, а српски тенисер далеко је успешнији и води са 20:9.

Ђоковић је био бољи од Марија пет пута ове сезоне, а једини пораз од њега доживео је у финалу Монтреала. Пре годину дана састали су се у четвртфиналу париског турнира, а Ђоковић је победио са 7:5, 6:2. То је једна од 36 узастопних Новакових победа у дворанским условима, серија која траје чак три године.

Ђоковић има прилику да освоји четврту титулу у Паризу и тако ову чудесну годину учини, па, још чудеснијом. Уколико у томе успе, постаће први тенисер у историји који је освојио шест Мастерс турнира у једној календарској години.

Директан пренос меча можете пратити од 15.00 на Првом програму РТС-а. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи