Читај ми!

Ђоковић: Не може увек да се доминира на терену

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је после победе над Томашом Бердихом после два тај-брејка у четвртфиналу Париза да не треба увек да се очекује доминација на терену. Ђоковић је данас први пут у каријери остварио АТП победу без направљеног брејка, после 679 претходних победа.

После драматичног меча добијеног после тај-брејкова, новинаре је занимало да ли је Ђоковић играо само колико је требало, преноси Бета.

"Уверавам вас да нисам калкулисао. Једноставно, не може увек да се очекује да се увек доминира на терену, иако су можда резултати у Кини подигли стандард и очекивања од мене на терену", одговорио је Ђоковић. 

Српски репрезентативац је одличног Бердиха победио са 7:6, 7:6, а групи српских извештача објаснио је разлоге тако неизвесног меча.

"Сви играју тенис и сви се труде да напредују из меча у меч. То је данас био случај са Томашом, који је одиграо на врло високом нивоу. Можда неко ко не прати тенис не примећује такве ствари, али он има изузетну дубину са основне линије. Онда кад неко тако дубоко и агресивно и равно игра, онда је природно да се повучеш и онда сам изгубио ритам, и у тим тренуцима када сам можда имао прилику да га 'брејкнем' доста пасивно сам играо. Одиграо је тактички одлично, урадио је све што је желео, а можда у појединим тренуцима није имао среће", рекао је Ђоковић.

"Али, мислим да сам квалитетно одиграо кад год је требало. Сет-лопта, пар добрих сервиса, тај-брејк у првом сету одличан, други сет... кажем, то су били преломни тренуци. Одиграо сам доста чврсто кад је требало и мислим заслужено победио", додао је он.

Људи из АТП-а су после меча пренели Ђоковићу да је први пут у каријери забележио АТП победу без направљеног брејка.

"Искрено, изненађен сам тим податком. Вероватно они знају. То је сигурно нешто што је импресивно. Поносан јесам ако је то истина. Али, срамота што данас нисам успео да брејкнем. Све у свему играм доста солидно, још нисам изгубио сет. Наравно у неким сегментима игре, у неким тренуцима у мечу могу да одиграм боље, свестан сам својих могућности. Али опет, не треба победи гледати у зубе. Идемо даље", рекао је Ђоковић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи