Читај ми!

Травер намучио Новака

Тежак меч за нашег тенисера на старту мастерса у Мадриду, после велике борбе Новак ипак излази као победник. Ђоковић је у другом колу савладао Шпанца Данијела Гимено-Травера са 2:1 по сетовима 6:2, 2:6, 6:3. Наредни противник нашег тенисера је бољи из дуела у коме се састају Швајцарац Варвинка и Аустријанац Мелцер.

Новак није блистао, али је ипак одиграо довољно добро да савлада упорног Шпанца. Противник је био агресивнији, али је много више грешио, што је Ђоковић искористио. Наш тенисер лоше користи брејк шансе, невероватних 3 од 12 прилика. Ипак, искуство нашег тенисера дошло до изражаја и на крају заслужен тријумф.

На почетку меча Новак без изгубљеног поена освоји први гем. Потом напада сервис противника, који после велике борбе успева да задржи сервис. Шпанац је запретио већ у наредном гему. Наш тенисер успева да спаси две брејк лопте (15:40) и освоји гем. Борба се распламсала. Сада Новак има брејк шансу,  али је пропушта. Нова шанса за нашег аса одлази у неповрат. Новак не посустаје, осваја и трећу прилику, користи је и води са 3:1. Потом рутински приводи сет крају, дозволивши противнику да освоји још један гем, 6:2.

У другом сету долази до пада у игри нашег тенисера. Противник је тај који доминира и ствара шансе. Гимено-Травер узвраћа истом мером и уз два брејка добија други сет са 6:2. Новак је покушавао да се врати у сет, али му у овом периоду игре ништа није полазило за руком.

Велика борба у одлучујућем сету. Новак је подигао ниво игре. Прилично је сигурнији на свој сервис , што му је дало прилику да боље припреми напад на противника. У шестом гему, Ђоковић коначно успева да реализује брејк шансу и поведе са 4:2. Потом наш тенисер рутински приводи меч крају. Како је започео меч, тако га је и завршио, сервисом без изгубљеног поена, 6:3.

Ђоковић: Да позовем Чака Нориса за савет?

Новак Ђоковић је у фрустрирајућем дебију на плавој шљаци успео да победи Шпанца Данијела Гимено-Травера и пласира се у осмину финала мастерса у Мадриду, али је после меча био огорчен на организаторе због новоуведене подлоге.

"За мене ово није тенис. Можда је требало да изађем са фудбалским копачкама или да позовем Чака Нориса да ме посаветује како да играм на овом терену", нервозно је изјавио Ђоковић, који, као и Рафаел Надал, критикује одлуку да се у Мадриду игра на плавој сљаци.

Бранилац титуле је имао доста осцилација у игри, проклизавао је на терену, падао, грешио и с напором контролисао лоптицу.

"У једном тренутку чинило ми се да је кретање било немогуће. Погодио сам пет лопти током целог меча. Уз све то, само сам покушавао да задржим лопту у терену", истакао је Ђоковић.

Српски тенисер је ипак успео да се правовремено консолидује, уздржи од претеране нервозе и победом крене ка одбрани трофеја.

"Када проклизате на црвеној шљаци имате осећај да можете да се зауставите и опоравите од тог корака. Међутим, овде шта год да радите, увек је проклизавање. Ниједног тенисера ни тенисерку нисам чуо да кажу како им се допада плава шљака", објаснио је Ђоковић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи