Читај ми!

Сепи и Пер за трофеј

Ново изненађење приредио је Пер, и први носилац на турниру је морао да положи оружје. Француски тенисер Бену Пер пласирао се у финале АТП турнира Србија Опен у Београду, пошто је у полуфиналу савладао Шпанца Пабла Андухар са 6:3, 1:6, 6:3. Други финалиста је Италијан Андреас Сепи, који је савладао Давида Набалдијана са 2:1. Финале је на програму у недељу од 16.00 часова уз директан пренос на нашем Другом програму.

Најпријатније изненађење турнира је после сат и 54 минута игре победио Андухара, који је у одсуству Новака Ђоковића постављен за главног фаворита. Пер је на путу до финала избацио три носиоца - Фабија Фоњинија (Италија), Јарка Нијеминена (Финска) и данас Андухара. У другом полуфиналу Андреас Сепи је преокретом дошао до победе против Аргентинца Давида Налбандијана 2:6, 6:2, 7:5.

Након изједначене игре и 3:3 у првом сету, Пер је везао три гема и обезбедио вођство од 1:0. У другом сету Андухар (38. на АТП листи) је оставио Француза без решења и врло лако дошао до 6:1. Само један брејк у одлучујућем сету донео је Перу прво АТП финале у каријери. Меч је трајао један час и 54 минута.

Андреас Сепи је у другом полуфиналу после три одиграна сета поразио четвртог носиоца из Аргентине резултатом 2:6, 6:2, 7:5. Меч је трајао један час и 51 минута.


Иако је Налбандијан у трећем сету водио са 3:0, уследио је нагли пад у игри аргентинског тенисера, који га је коштао финала и борбе за 12. титулу у каријери.

У недељу од 16 часова Сепи (46) ће имати прилику да освоји своју другу титулу у каријери, док ће Пере (96) по први пут играти АТП финале.

Од 14 часова одиграће се финале у конкуренцији парова, а састаће се трећи носиоци Џонатан Ерлих и Енди Рам против бољег пара из дуела Мартин Емрих/Скот Липски или Андреас Сиљестром/Рајев Рам.

Турнир Србија Опен игра се за наградни фонд од 418.700 евра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи