Читај ми!

Одличан Душанов старт, Марко елиминисан

Млади тенисер успео да преброди прву препреку на Србија опену. Четврти рекет Србије, 21-годишњи Душан Лајовић пласирао се у друго коло победом над Евгенијем Донским са 2:0 по сетовима 7:5, 6:4. Противник у другом колу је бољи из дуела између седмог носиоца Рајана Херисона и Жоаоа Соузе. Марко Ђоковић поражен у првом колу од Воландрија са 2:0.

Душан Лајовић, тренутно 191. тенисер света, који је добио вајлд карту организатора, савладао је на старту турнира Руса Евгенија Донскoг (146) максималним резултатом 2:0, по сетовима 7:5, 6:4.

У неизвесном првом сету, Лајовић је у завршници, у једанаестом гему, успео да искористи шесту брејк лопту и поведе са 6:5. Уследио је сигуран сервис гем Србина који му је донео вођство од 1:0.

На самом старту другог сета српски играч одузима сервис Донском, што је било довољно да дође до једне од најзначајнијих победа у досадашњој каријери.

Лајовић ће у другом колу Отвореног првенства Србије играти против бољег из дуела између седмог носиоца Рајана Херисона (САД) и Бразилца Жоаоа Соузе.

 

Марко Ђоковић елиминисан на старту

 

Српски тенисер Марко Ђоковић није успео да се пласира у друго коло пошто је на старту такмичења изгубио од Италијана Филипа Воландрија са 2:0 у сетовима - 6:3, 6:1.

Млађи брат Новака Ђоковића, који заузима 878. место на АТП листи, добио је "специјалну позивницу" за учешће на турниру, али је био без шанси да се озбиљније супротстави и направи евентуално изненађење против 73. тенисера света.

Воландри у наставку такмичења игра против првог носиоца, Шпанца Пабла Андухара, који је био слободан у првом колу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи