Читај ми!

Надал надиграо Јанка

Велика борба, наш тенисер покушао све, ипак противник је био неумољив. Јанко није успео да се супротстави Надалу. У четвртфиналу турнира у Барселони Шпанац је био бољи од Типсаревића резултатом 2:0, по сетовима 6:2, 6:2.

Наш тенисер је покушао све, пружио достојан отпор. Међутим, краљ шљаке доказао зашто је неприкосновен на овој подлози. Јанко већи део меча одиграо без првог сервиса што му је знатно отежало посао на сопствени сервис. Надал у фантастичном ритму одиграо цео меч. Типсаревић само у тренутку успео да се врати у меч, када је дошао до брејка. Ипак, Шпанац није то дозволио нашем тенисеру и на крају је заслужено славио.

Нервозан почетак нашег тенисера. Први сервис га лоше служи, а са другим не може да се носи са оваквим пртивником. Надал изузетно концентрисан и прецизан. Неколико невероватних поена још више је пореметило Јанка. Типсаревић не успева да се врати у сет, једноставно, Надал му то није дозволио.

На самом старту меча Надал прави брејк. Међутим, Јанко узвраћа и стиже до прилике да врати брејк. Шпанац се брани и осваја сервис. Нови сервис нашег тенисера и поново након велике борбе Надал долази до нове брејк шасе. Уследила је дупла сервис грешка нашег тенисера, 3:0. Типсаревић се не предаје. Поново покушава да нападне сервис противника. Савршена Надалова прецизност, одбијен је напад нашег тенисера.

Коначно, из трећег покушаја, Типсаревић успева да освоји свој сервис и прекине серију од четири противникова  гема. Шпанац лако решава свој сервис гем и долази на корак од победе у првом сету. На сервис нашег тенисера Надал пропушта сет лопту, Јанко успева да продужи сет.

Типсаревић коначно успева да запрети, осваја три везане брејк шансе, ипак, Надал усепва да се одбрани и реши гем у своју корист, 6:2 у првом сету.

Надал наставља да ломи Јанка. Поново му на старту сета одузима сервис, а потом материјализује брејк. Наш тенисер успева да поврати први сервис. Након што је освојио свој сервис гем, Типсаревић успева да освоји још једну брејк шансу. Овог пута успева да је искористи и да се резултатски врати у сет.

Надал је неумољив, поново напада сервис нашег тенисера, 40:30. Променом ритма Јанко успева да се одбрани. Нова брејк лопта за пртивника. Ову шансу Надал не пропушта и поново има брејк предности, а потом га осигурава.

Јанко посустаје, без веће борбе противник успева да му одузме још један сервис и приђе на корак од победе. У наредном гему Надал без проблема осваја свој сервис за коначних 6:2 и у другом сету.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи