Јанко добио маратон

Јанко играо своју игру, публика некоректним "навијањем" много помогла Штјепанеку да остане у игри. Оба сета која је изгубио иду на душу публике, а главни судија Паскал Марија није успео да се избори са изазовом неспортског навијања, које је на директан начин коштало нашег тенисера сета. Ипак, Типсаревић је успео да се издигне и добије пети сет, доносећи Србији изједначење.

После више од пет сати тениског надмудривања, Јанко Типсаревић савладао Радека Штјепанека са 3:2 у сетовима и тако донео Србоји први бод у дуелу са Чешком. Типсаревић спасао три меч лопте и донео изузетно битан бод за наставак такмичења.

Јанко напада, након уводних гемова наш тенисер пропушта две брејк шансе. Потом осваја и трећу, коју успева да искористи и води са 2:1. Публика покушава да подигне противника и деконцентрише нашег тенисера. Ипак, Јанко игра своју игру, одлични сервиси и брејк је материјализован.

Нови Штјепанеков сервис  и нов напад нашег тенисера. Чех ипак успева да се одбрани и не дозволи нашем тенисеру да дође до још веће предности. У наредном гему мали пад у игри нашег тенисера и Чех долази до своје прве брејк шансе у мечу. Наш тенисер успева да се одбрани и не дозволи противнику да дође до изједначења, 4:2.

Чех појачава, ношен публиком, која му је помогла и помало  неспортским навијањем, успева да преузме контролу игре. Осваја свој сервис, а потом враћа брејк. Са још једним освојеним сервис гемом води са 5:4. Јанко све више греши, тотално га је пореметио брејк. Поново има проблема на свој свервис. Ипак успева да се врати и стигне до изједначења.

Када се очекивало да ће сет ући у тај-брејк, Штјепанек одузима сервис нашем тенисеру и решава сет у своју корист 7:5. Јанко није имао прилике за поправни.

Настак дуела, борба се распламсава. Нови напади нашег тенисера, и на самом старту одузима сервис противнику. Међутим, Чех узвраћа истом мером и поравнава резултат. Борба за сваки поен, нема изгубљене лопте. Ипак, оба тенисера успевају да задрже сервисе.

На сервис противника наш тенисер успева поново да направи брејк и стигне до предности од 3:2. Јанко је сигуран на свој сервис и успева да материјализује брејк. Важност меча довела до великог броја грешака на обе стране, ипак Јанко их је направио дупло мање, тако да успева да одржи предност, 5:3.

У наредном гему Типсаревић није желео да ризикује, препушта поене противнику, припремајући се за свој сервис, за изједначење. Међутим, Штјепанек креће на све или ништа, напада сервис нашег тенисера, долази до брејк шансе, Јанко се брани, потом не користи две сет лопте. Трећу успева да искористи и осваја сет резултатом 6:4.

Јанко покушава да сломи противника, напада  Штјепанеков сервис, долази до три везане брејк шансе, користи другу, и има предности у раној фази трећег сета. Штјепанек узвраћа, сада он има три шансе, наш тенисер успева да се одбрани и материјализује брејк. Зазим оба тенисера освајају своје сервисе са нулом. Настављена је игра гем за гем.

 Међутим, при резултату 4:3 за нашег тенисера, Штјепанек користи дуплу сервис грешку нашег тенисера и има две везане брејк шансе. Типсаревић не дозвољва изненађење и успева да задржи брејк предности.

Жал за пропуштеним деконцентрисао је Штјепанека и омогућио Јанку сет лопту на његов сервис. Чех успева да се одбрани и продужи сет. На свој сервис наш тенисер долази до три везане сет лопте, прва је искоришћена, 6:4 у трећем сету.

Штјепанек је сигуран на старту четвртог сета. Покушава да притисне сервис нашег тенисера. Јанко одбија нападе и осваја гем. Чех је нападао, али је наш тенисер први дошао до брејка предности. При резултату 2:2 Јанко појачава, притиска сервис противника и стиже до вођства, потом материјализује брејк и води са 4:2.

Типсаревић наставља да ломи противника, опет напад његов сервис, 0:30. Штјепанек не дозвољава нови брејк, успева да се врати и освоји гем. Одбијен напад подигао је Чеха, сада он напада и успева да искористи шансу и узврати брејк, 4:4. Противник је у налету, лагано осваја свој сервис и преузима вођство.

Јанко сервира за опстанак, велика борба, Чех осваја брејк лопту, а Јанко греши при другом сервису - из публике се чуло "аут". Јанко не пребацује лопту, мислећи да је стварно дупла грешка и Штјепанек осваја четврти сет. Велика бура, наш тим се буни, главни судија Паскал Марија ипак признаје поен Чеху, који тако добија сет са 6:4, 2:2.

Пети, одлучујући, сет. Противник успева да освоји сервис. Видно узбуђени Типсаревић успева да се сабере и освоји свој сервис. Наставља се игра гем за гем. Наш тенисер успева да се издигне и први стигне до брејк шансе, користи је и води са 3:2.

Чех се не предаје, сада он напада, на 30:30, Јанко му дуплом севис грешком поклања брејк лопту. Нова Типсаревићева грешка и противник долази до изједначења, потом и до вођства.

Наш тенисер покушава да се врати у меч. Штјепанек са пуно самопоуздања напада Јанков сервис и поново долази до шансе за брејк. Типсаревић успева да се одбрани и освоји гем.

Маратон се наставља. При резултату 5:5 наш тенисер долази до две брејк шансе, обе одлазе у неповрат. Противник ипак успева да се извуче и освоји гем. Типсаревић пропушта 40:0 на свој сервис. Чех долази до прве меч лопте. Јанко се успешно брани, и успева да освоји гем.

Штјепанек поново лако осваја свој гем, а Јанко, на свој сервис, спасава нове две меч лопте. Већ у наредном гему, Типсаревић има две брејк-лопте, другу користи. Прошло је више од пет часова од како су два тенисера крочила на терен чешке Арене.

Јанко успева да освоји наредни сервис гем, чиме осваја и овај маратонски меч и доноси изједначење Србији у укупном резултату против Чешке.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи