Бердих "прегазио" Троицког

Чеси воде са 1:0. Бердих једноставно почистио Троицког и донео свом тиму први бод. У другом четвртфиналном дуелу Јанко Типсаревић се састаје са Радеком Штјепанеком. Тај меч можете на нашем Другом програму.

Троицки није имао решења за игру расположеног Бердиха. Лош први сервис, стегнута рука и доста грешака нашег тенисера. С друге стране одлична игра Чеха, апсолутна доминација. Чех одбио све покушаје нашег тенисер да се врати у меч и на крају заслужено славио.

Силовит  Бердихов старт. Лако, уз два брејка, долази до великих 4:0. Виктор коначно успева да се консолидује и осваја свој сервис гем. Бердих успорава ритам и рутински приводи сет крају, 6:2 резултат првог сета.

Бердих је форсирао, агресивном игром успео је да сломи нашег тенисера. Виктору је заказало његово главно оружје, први сервис, чак пет дуплих грешака резултирало је лаганим губљењем прва два сервиса. Бердихова агресивност  проузроковала је да више и греши, међутим Виктор то није успео да искористи.

На старту другог сета наш тенисер се дуго мучио, и на крају не успева да сачува свој сервис, брејк. Чех наставља да меље нашег тенисера. Бердих осваја свој сервис и материјализује брејк.

Нови гем, нове муке за нашег тенисера. Виктор покушава да се врати у сет, ипак не успева, поново губи свој сервис. Чех добија и наредни гем и води са 4:0. Троицки, као и у првом сету, тек у трећем покушају успева да освоји свервис и смањи предност противника.

При резултату 5:1, на сервис нашег тенисера Бердих користи другу сет лопту и стиже до убедљивих 6:1 у другом сету, 2:0.

Трећи сет. Троицки се још увек не предаје. Напада сервис противника, стиже до 15:30. Ипак, Чех успева да преокрене и добије свој сервис. Наставља се равноправна игра. Све до резултата 3:2 за Бердиха није било брејк шанси. Тада, на сервис нашег тенисра, противник успева да искористи прилику и стигне до брејка предности. Потом лагано материјализује брејк и води са 5:2.

Виктор се предао, на његов сервис противник осваја три везане меч лопте користи прву за коначних 6:2 у трећем сету.

Пласман у полуфинале обезбедиће репрезентација која прва дође до три победе.

Победник овог дуела у полуфиналу ће играти против бољег из окршаја Хрватске и Аргентине.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи